Кои са предизвикателствата при създаването на уеб сайт?

Кои са предизвикателствата при създаването на уеб сайт?

Изграждането на уеб сайт е сложен и дълъг процес, пълен с потенциални клопки. Решихме да ви помогнем да откриете кои са най-големите предизвикателства и как можете да ги преодолеете, ако сте взели решението да създадете сами сайт.

От друга страна, компании като SeoWebDesign винаги са насреща с професионалните си умения при изработка на фирмени или лични сайтове на добри цени. Те ни помогнаха и с изясняването на предизвикателствата, които най-често стоят пред изпълнението на тази сложна задача. Нека да видим кои са клопките и за какво да внимавате.

В дигиталната ера всеки бизнес се нуждае от уеб сайт и това е ясно на всички. За да може обаче уеб сайтът да е наистина полезен за бизнеса, той трябва да бъде харесван от потребителите. Безспорно има много платформи, които можете да използвате, за да създадете сами сайта си, но дали те ще ви предложат всичко онова, което всъщност е необходимо на вашите клиенти?

Предизвикателство 1: Изграждане на сайт без писане на код

Да си го кажем направо - повечето хора не са програмисти и не разбират от код. Даже нещо повече, по-голямата част от собствениците на бизнеси са добри предприемачи, но не и програмисти. Естествено, всеки е добър в това, което прави и не е необходимо, ако притежавате сладкарница и изработвате невероятни торти, да можете и да програмирате. Това означава ли обаче, че трябва да се откажете от притежаването на сайт за вашият бизнес? Абсолютно не. За тази цел, съществуват платформите, с които лесно можете да създадете сайт дори и без да можете да пишете програмни езици. Естествено, сайтът ви няма да е най-високо качество, но ще има базови функции. Тук рискът е да се появят затруднения откъм функционалността, за които да ви е необходим професионалист.

Предизвикателство 2: Достъпността

Необходимо е да направите уеб сайта си достъпен за всички хора. Предвид това, че един сайт се посещава през устройство, това означава, че трябва да го направите достъпен и лесен за използване за всички видове устройства. Благодарение на “responsive” дизайните, това е сравнително лесна задача. Ако обаче вашата платформа за създаване на уеб сайтове и темата, която сте избрали, не предлагат такъв вариант, тогава най-вероятно ще ви е нужен професионалист.

Предизвикателство 3: Какъв да бъде дизайнът на сайта?

След като вече имате домейн, хостинг и може би дори профил в един сайтовете, за проектиране на сайтове, то следва най-трудната част - да решите как да изглежда вашия сайт. Ако използвате готова тема ще трябва да я персонализирате, тоест да сложите ваши текстове, изображения, данни за контакт и тн. Но ако искате уеб сайтът ви да изглежда различно, тогава задачата става малко по-трудна. Можете да редактирате готова тема, но инструментите за редакция най-вероятно ще ви ограничат до някаква степен. Значителните промени при оформлението изискват ниво на професионализъм и време за изпълнение. Много вероятно е, ако не знаете какво правите да счупите нещо и след това да трябва да поправяте и него.

умислен мъж не знае кои функции да добави към уеб сайта си

Предизвикателство 4: Навигацията

Ако хората не могат лесно да навигират през уеб сайта, ще си тръгнат толкова бързо от него, колкото и са дошли. Навигационната структура е огромно предизвикателство. За да е ефективна тя трябва да улеснява използването му, независимо откъде се посещава сайта. Посетителите най-вероятно търсят различна информация и ще влизат с различна цел, следователно трябва да им осигурите различно преживяване и бърза ориентация.

Предизвикателство 5: Да добавите функциите, които са ви необходими

Красивият, работещ уеб сайт е добро начало, но и най-красивият дизайн няма да задържи посетители на него, ако те не получат функционалността, за която са там. Вашите клиенти най-вероятно имат някаква цел и вие трябва да им я предоставите. Това на практика означава, лесни форми за попълване, лесни контакти за свързване, бърз начин за пазаруване и тн.

Предизвикателство 6: Да свържете сайта ви с други услуги

След като сайтът ви бъде публикуван, пълен с красиви изображения и динамични функции, вероятно ще започнете да се чудите кой го посещава. Откъде идват посетителите? Как се класира в резултатите от търсенето в Google? Съществуват много независими услуги, които могат да ви дадат отговор на тези въпроси. Ако обаче използвате прекалено много инструменти, сериозно можете да се объркате и да се загубите измежду данните, които те ще ви предложат. Заради това, съвет от нас е, да използвате само един единствен инструмент за проследяване на трафика и да опростявате нещата максимално. Ако не сте доволни от това, което виждате, може би ще трябва да се обърнете към професионалисти, които се занимават с дигитален маркетинг и SEO оптимизация. Те ще ви предложат решения, които да подобрят класирането, трафика и изобщо цялостното представяне на сайта.

Предоставено от: https://seo-webdesign.bg/

рейтинг: 5 (2 votes)
, обновено на 31/03/2021
автор: Note.bg