Как да отключим вратата

Съобщение за грешка

  • Deprecated function: Optional parameter $key declared before required parameter $is_multi is implicitly treated as a required parameter in require_once() (line 342 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/includes/module.inc).
  • Deprecated function: Optional parameter $route declared before required parameter $is_multi is implicitly treated as a required parameter in require_once() (line 342 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/includes/module.inc).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::current() should either be compatible with Iterator::current(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::next() should either be compatible with Iterator::next(): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::key() should either be compatible with Iterator::key(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::valid() should either be compatible with Iterator::valid(): bool, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::rewind() should either be compatible with Iterator::rewind(): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
Как да отключим вратата

Не можете да отключите вратата и сте останали заключени в някоя стая? Няма страшно, ние ще Ви разкрием малко трикове, които можете да изпробвате.  

Ако обаче не успеете, по-добре потърсете ключар от Пловдив, като професионалистите от Ferismith.bg, който ще я отвори без да нарани ключалката или касата, защото ако това се случи, ще трябва да сменяте цялата врата, а не само да отключите вратата бързо. Нека обаче да видим какво можете да направите сами, за да се отключите. Триковете ще свършат работа за вратите на банята, междинните или тези, които водят към балкона. Четете внимателно, защото никога не е късно да се самозаключите в собствения си дом или в нечий чужд.

Как да отключим вратата без ключ?

Първо, пробвайте да отворите врата, като сложите някоя твърда визитка или кредитна карта в процепа на вратата, точно до самата брава. Това е трик, който работи само при пружинните брави, които са цял механизъм с ключалката. Не използвайте активната си кредитна карта, а някоя която не Ви трябва и няма да имате проблеми, ако я счупите. Ламинирана карта също би ви свършила работа. Пъхнете я между ключалката и рамката на вратата и натиснете по посока на рамката. Така ще побутнете механизма да се прибере обратно във вратата.

Ако няма място между ключалката и рамката, можете да пъхнете картата между вратата и рамката над ключалката, след което плъзнете рязко надолу, като наклоните картата под ъгъл.

отворена ключалка

Използвайте отвертка или тънък инструмент за вътрешните врати

Този метод работи при ключалките, които обикновено слагаме на спалните, тоалетните и изобщо на вътрешните врати. Те най-често се заключват, като се натисне бутон, който е разположен на самата брава. Ако сте заключени от другата страна на вратата, потърсете мъничка дупка върху самата ключалка. За да отворите такава ключалка трябва да имате нещо тънко и дълго под ръка, примерно много малка отвертка, кламер или много тънък нож за мазане. Когато е вътре в ключалката, завъртете ножа или кламера и вратата ще се отключи.

Отстранете пантите

Този метод е много краен и трябва да стигнете до него само в краен случай. Малка отвертка може да Ви помогне да изкарате болтовете нагоре и да се отвори механизма. Начукайте отвертката надолу с чук и тя ще избута болта. Когато се разхлаби, болта ще падне и ще можете да отворите вратата.

Използвайте чук

Ако имате чук под ръка може направо да разбиете ключалката. Ако е на вътрешна врата и дръжката всъщност е и ключалка, тогава с един-два удара и ще се справите. Това обаче трябва да Ви е последният избор. Ако опрете до там по-добре се обадете на професионален ключар, който да отключи вратата, отколкото да я разбивате. Много от ключарите работят с удължено работно време, даже и през почивните дни и официалните празници, така че не се тревожете.

Ако вратата нещо е заяла и заради това не може да се отвори, тогава просто я ритнете или ударете с нещо. Само натиснете бравата преди това и завъртете ключа, така че да е в свободна позиция, като приложите сила. В противен случай може да е по-трудно да се отвори, защото още една част ще оказва съпротивление. Проверете и дали не се е изкривил ключа. Много често, ключовете се огъват и изобщо не забелязваме. Това е една от онези вещи, които винаги са с нас и често попадат в непредвидени ситуации - изтърваме ги, губим ги, стъпваме върху тях и др. Ако забележите огъване, опитайте се да го изправите и да пробвате пак да отключите.

Има и брави, които се нуждаят от смазване и след това работят нормално. Внимавайте обаче с какво ги смазвате, трябва да използвате графитена смазка, защото другите видове ще задръстят ключалката, като изсъхнат вътре. Едно впръскване директно в отвора е достатъчно, за да се смаже механизма. Можете да не пръскате директно в самата ключалка, а да напръскате ключа и да вкарате него. В тази ситуация, трябва да напръскате повече от веднъж.  

рейтинг: 5 (1 глас)
, обновено на 14/02/2020
автор: Note.bg