10 задължителни неща за плажа за бебета и малки деца

10 задължителни неща за плажа за бебета и малки деца

Лятото вече е тук! Това е идеалното време да отидете на плажа или на басейна, за да се разхладите и да си починете от жегата. Но как една майка може да се отпусне напълно, когато помисли за всичко, от което детето ѝ ще се нуждае, за да изкара деня на плажа?

След като сте се справили с нелеката задача да натоварите децата и всички необходими неща от чантата им за пелени в колата, сега трябва да съберете плажните принадлежности и предмети, необходими, за да преживеете един ден на плажа с няколко буйни малчугани!

Защото никой не иска да се сблъска с гнева на малчугана в разгара на лятото!

За щастие, споделям моите съвети за опаковане на плажа, които ще ви улеснят, ако пътувате с бебе или малко дете.

Какво да вземете със себе си на плажа с бебето или малкото дете

1. Слънцезащитен крем

На първо място, нещата трябва да се направят. Защитете се от слънцето! Ще искате да вземете слънцезащитен крем, подходящ за деца, който е лесен за нанасяне и достатъчно нежен за чувствителната бебешка кожа. Ако все още не сте сигурни какво да търсите в слънцезащитния продукт, тази статия трябва да ви помогне!

Слънцезащитните продукти Neutrogena Baby, Babyganics и Aveeno са някои от нашите фаворити. Използвала съм всички тези продукти за моите деца, защото те постигат най-добрия баланс между ефективност, безопасност и достъпност! Препоръчваме и изцяло натуралния слънцезащитен продукт Eartha Mama за супер чувствителна бебешка кожа, въпреки че е малко по-скъп!

За да избегнете слънчеви изгаряния и прекомерно излагане на слънце, нанасяйте слънцезащитен продукт 20-30 минути преди да излезете навън. Най-важното е да нанасяте повторно през целия ден, особено ако детето ви ще влиза и излиза от водата!

И накрая, потърсете на етикета съставки, които няма да дразнят или да предизвикват алергични реакции. Кожата на бебето е особено деликатна и с нея трябва да се работи внимателно.

2. Обувчици за плажа

Това може да бъде пренебрегнато от някои. Имайте предвид обаче, че пясъкът става горещ, а на някои плажове има различни скали и камъни, които могат да бъдат неприятни за ходене. Помислете колко неудобно би било за бебето ви, ако краката ви болят! Не е задължително да е нещо фантастично, но инвестирането в чифт обикновени обувки за вода ще направи придвижването на вашето малко дете много по-лесно!

3. Играчки за плажа

Кофата и лопатата са добро начало, но не спирайте дотук! Вземете няколко любими неща, които да занимават децата, като надуваема плажна топка за хвърляне, пластмасови коли, които да заровите в пясъка, или меки играчки за вода!

4. Чадър или палатка

Ако отивате на почивка или планирате да прекарвате много време на слънце далеч от дома, наличието на сянка наблизо е от съществено значение! Можете да вземете със себе си обикновен плажен чадър или да си купите палатка, предназначена специално за деца. В тях често е вградена защита от UV лъчи.

5. Одеяло

Този въпрос е безсмислен. Хавлиите не винаги са достатъчни. Вземете одеяло, за да покриете по-голяма площ и същевременно да заемете по-малко място в и без това препълнената си плажна чанта. Като нова майка видях много такива одеяла и съжалявам, че не бях чакала толкова дълго, за да се сдобия с тях - те са водоустойчиви, лесни за пренасяне и невероятно полезни, когато имате малки деца на плажа или в задния двор!

6. Мокра чанта

Мократа чанта е удобна, когато трябва да разделите сухите и мокрите дрехи в чантата си. Често празна торбичка за хранителни стоки е достатъчна.

7. Пудра за бебета

Оказва се, че бебешката пудра е добре пазена тайна за премахване на лепкавия пясък от кожата. Леко посипване на пудрата магически премахва пясъка от кожата, което ви позволява да го държите на плажа, вместо в колата.

8. Термочаша

Хидратацията е от съществено значение, когато бебето е изложено на слънце през целия ден. Не забравяйте да вземете със себе си любимата си чаша за пиене. Чудесен избор е тази с изолирана чаша, за да се запази водата студена, и с плъзгащ се капак, за да се предпази от пясъка!

9. Предястия

Времето на плажа лесно може да съвпадне с времето за обяд; вземете със себе си чанта с пресни плодове, зеленчуци и крекери, които децата да похапнат. Също така, ако още не сте го направили, вземете един от тези малки кошчета за закуски - те са чудесни за предотвратяване на похапването на юмруци, като същевременно запазват храната на бебето.

И накрая, не се притеснявайте за капризните, подути пелени. Пелените за еднократна употреба ще свършат чудесна работа. Докато бебето ви е във водата, опитайте с чифт Huggies Little Swimmers, като тях ще намерите в този онлайн магазин.  Не забравяйте да вземете със себе си суха пелена, когато дойде време да се приберете у дома!

няма гласове
, обновено на 16/06/2022
автор: Note.bg