5 правила, които да спазвате за професионално работно облекло: Насоки за облеклото на мъжете

5 правила, които да спазвате за професионално работно облекло: Насоки за облеклото на мъжете

Професионалното работно облекло може да бъде предизвикателство за мъжете. Докато жените имат много възможности за облекло, които са приемливи на професионални и делови работни места, мъжете често имат малко възможности за избор освен костюм и вратовръзка. За щастие, подновеният фокус върху професионализма на работното място отвори вратата за повече марки мъжки дрехи, предлагащи качествено работно облекло. Професионалното работно облекло не трябва да бъде скучно. С правилните насоки можете да създадете впечатляващ външен вид, който е също така функционален и удобен. И макар че правилата невинаги са вълнуващи, те също така ви помагат да избегнете често срещаните капани на лошия вкус и лошото прилягане. Следвайте тези пет правила, за да създадете професионално работно облекло, което отговаря на личния ви стил и професия.

По-тъмното е по-добро

Професионалното работно облекло почти винаги е черно или тъмносиньо. Макар че по-светлите цветове, като сиво и каки, често са чудесни за ежедневни облекла, те рядко са подходящи за бизнес среда. Не забравяйте, че черното и тъмносиньото не са просто цветове, а нюанси на синьото. Така че тъмносиньото е по-тъмно от черното - точно както морското синьо е по-тъмно от кралското синьо. Докато морското синьо е по-силната опция, въгленът е по-мек и нежен нюанс на черното. Най-добре е да се спрете на един от тези два тъмни цвята.

Прилягането е всичко

Качественото, добре пасващо облекло е инвестиция. Тя ще ви служи по-дълго и ще ви накара да изглеждате по най-добрия начин. За съжаление много мъже носят дрехи, които са им твърде големи. Това само ви кара да изглеждате небрежно и непрофесионално. Най-важното е да имате подходящи за вашия тип тяло дрехи (т.е. ризи, сака и панталони). Но в зависимост от работната среда може да се наложи да спазвате и някои допълнителни правила. Най-добрият начин да намерите дрехи, които ви стоят добре, е да ги поръчате да бъдат изработени по поръчка. Шивачеството е умение, което е загубено от много марки дрехи през последните години, така че е най-добре да се придържате към компания, която е специализирана в производството на мъжки дрехи по поръчка. Изработката по поръчка не е евтина, но си заслужава, за да имате дрехи, които изглеждат и се чувстват чудесно. Ако не можете да си позволите изцяло поръчкови облекла, тогава пазарувайте в магазините от висок клас, които предлагат дрехи по поръчка. Най-малкото купувайте дрехи, които са ушити по мярка. Това означава, че дрехите са променени, за да паснат на вашия тип тяло.

Не пестете от обувки

Няма нищо по-лошо от това страхотен костюм да бъде съсипан от евтини обувки. Така че, ако ще харчите пари за един елемент от работното си облекло, нека това да е добър чифт работни обувки. Важна забележка: обувките за рокля не са подходящи за офиса. Официалните обувки са предназначени за носене със смокинг. Тоалетните обувки имат различен стил, различна конструкция и различна подметка. Ако работите в бизнес среда, където ви е позволено да носите обикновени обувки, тогава намерете чифт, който може да се носи с почти всяко облекло. Черният оксфорд или черната мокасина са най-универсалният избор. Ако ще носите костюм, намерете чифт оксфорд, който има кожена подметка (или гумена подметка, ако ще работите в среда с мокри подове). За мокасини намерете такива с гумена подметка.

Само плътни цветове

Да, много мъже носят смели и вълнуващи модели, когато са у дома или навън с приятели. Но когато сте в офиса, запазете дивите тоалети за уикендите. Когато отивате на интервю за работа, изберете костюм в плътен цвят - морско синьо, черно или въглен. Тези цветове винаги са подходящи за делова обстановка. Ако посещавате официално събитие, може да ви се размине с по-смел модел. Само се уверете, че не е прекалено крещящ, и винаги спазвайте дрескода на домакина. Ако се съмнявате, носете костюм с консервативна шарка.

Заключение

Бизнес облеклото е важна част от изграждането на силен и уверен професионален имидж. Носенето на облекло, което е подходящо за вида на работата, която вършите, и за средата, в която я вършите, може да ви помогне да се чувствате уверени и да създадете този имидж за другите. Ако спазвате тези пет правила за професионално работно облекло, ще сте на път да изградите гардероб, който е подходящ за вашия бранш и среда.

няма гласове
, обновено на 27/10/2022
автор: Note.bg