5 причини да носите слънчеви очила и през студените месеци

5 причини да носите слънчеви очила и през студените месеци

Доста хора са изключително чувствителни на светлина, което поражда необходимостта от качествени слънчеви очила за постоянно ползване.

Носталгия по нежния морски бриз и изпълващите ни с еуфория моменти на забавление, многобройните възможности да изглеждаме перфектно - с отминаването на слънчевото време, доста от нас се чувстват и леко потиснати, но това съвсем не е краят! И зимата би мога да се превърне в любим сезон, стига да знаем как да я посрещнем, как да изглеждаме зашеметяващо. За целта е нужно да направите две неща - да посетите онлайн магазин https://skyoptic.bg/ и да се усмихнете на предложенията там. 

Подходящи ли са слънчевите очила за шофиране

Не е добра идея да оставяте този аксесоар да събират прах, обидно забравен в шкафа с аксесоари. И дори вече да е есен или зима, това не е причина да не носим защита за очите, която служи за отразяване на светлината и не само. Всеки качествен модел очила предоставя UV защита и надеждно предпазване на нашето зрение, което прави този вид стоки отлични за шофиране. 

Как предпазват

Носим очила предимно през лятото, което се наблюдава изобилие от слънчеви лъчи. През тази част от годината е дори и неприемливо да излезем навън, ако не сме се уверили, че любимият ни аксесоар е под ръка. Навън е горещо, а високият градус на настроение не ни напуска чак до поредната ни среща със залеза. Възможно е през цялото това време да не свалим изобщо слънчевите си очила, особено ако сме постоянно в движение и рядко се застояваме в офиса или у дома.

Доста хора са изключително чувствителни на светлина, което поражда необходимостта от качествени слънчеви очила за постоянно ползване. Дори и през месец Декември е добра идея да не сваляме аксесоара от лицето си, тъй като предимствата от негово ползване са многобройни:

 • Зрението се подобрява;

 • Главоболие, породено от вредните лъчи, бива сведено до минимум;

 • Сухотата в очите е елиминирана;

 • Напрежението при взиране по време на шофиране се премахва напълно;

 • Защита от синята светлина;

 • Подобряване на визията.

Носете хубави очила и не правете компромис с тяхното качество. Поръчайте от магазин Skyoptic.

Каква защита е добре да имат

Разнообразието от слънцезащита за очи е огромно. Точно това поражда и известни затруднения при избора на най-подходящата за нас. За да сме сигурни, че инвестицията ни няма да е напразна, трябва да сме наясно с всичките 5 категории филтри, всяка една от които носеща редица ползи след себе си:

 • 0-10% - защита от ултравиолетови лъчи (само);

 • 40% - при слънчево и облачно време;

 • до 70% - подходящи за шофиране;

 • до 85% - при силно слънцегреене;

 • 95-100% - защита от УВ и инфрачервена светлина.

Погрижете се за очите си със Skyoptic.

рейтинг: 5 (1 глас)
, обновено на 25/11/2020
автор: Note.bg