5 съвета за избор на сребърни верижки

5 съвета за избор на сребърни верижки

Първите известни сребърни бижута датират от древна Турция, около 4-тото хилядолетие преди Христа. Оттогава насам има периоди в историята, в които то е било най-цененият метал на планетата. Знаете ли как да изглеждате като милион долара със сребро?

За щастие, ако избирате огърлици, има много възможности.

1. КАЧЕСТВО

Когато мислите за качество, опитайте се да разглеждате сребърните огърлици в два отделни аспекта. Първият трябва да бъде тяхната модна привлекателност, а вторият - потенциалът им да натрупват стойност с течение на времето.

В първия случай искате висококачествено сребро заради външния му вид. То трябва да има онзи жив блясък, с който е известно. Светлината трябва да се отразява и да подскача от повърхността му при движение.

Колкото по-високо е качеството, толкова повече ще се цени с течение на времето. Стойността се определя и от качеството на металите, които са добавени към него. Тъй като среброто е меко и податливо, то се нуждае от висококачествени материали в сплавта, за да не се счупи и повреди.

Сребърните бижута са чудесен еталон за това. Можете да сте сигурни, че то ще остане здраво и ще запази стойността си през целия ви живот.

2. ИЗМЕРЕТЕ ВРАТА СИ

Измерването на врата ви може да помогне да избегнете разочарование, особено ако купувате онлайн и сте в положение, в което не можете да пробвате верижката. Тя може да изглежда различно на снимките в уебсайта поради ъгъла или формата на модела.

За колие, което ще има висулка, измерете врата си и добавете четири инча. Това трябва да му позволи да виси на средно място около горната част на гърдите. За увиснали, дълги верижки добавете още.

Ако купувате висулка в стил чокър, тогава добавете около два инча. Не искате той буквално да ви задушава, а и ще трябва да дишате и да преглъщате, докато го носите. Когато се съмнявате, изберете регулируема верижка за всеки случай.

3. ПОМИСЛЕТЕ ЗА ФОРМАТА НА ЛИЦЕТО СИ

Много хора се съобразяват само с формата на лицето си, когато купуват очила, но не и сребърни верижки. Въпреки това верижката и висулката са много тясно свързани с формата на лицето ви и могат да помогнат за подчертаването на определени черти.

Всеки, който има дълго и тясно лице, трябва да носи колие с дължина около четиридесет до четиридесет и пет сантиметра. Това ще омекоти външния вид. Като заложите на висулки с кръгла форма, също ще внесете закриване на комбинацията от форми и ъгли.

Колиетата с къса дължина и чокърите трябва да се избягват от всеки с по-кръгло лице. Те могат да преувеличат формата на лицето, затова заложете на по-дълги, плавни верижки.

За разлика от тях, лицата с форма на сърце трябва да направят обратното. Късите колиета и чокъри ще балансират горната част на главата и по-тясната брадичка. И накрая, тези с овална форма на лицето са най-големите късметлии и могат да носят каквото си поискат.

4. ПОМИСЛЕТЕ ЗА ПОВОДА

Не забравяйте роклята или тоалета, както и повода, за който ще ги носите. Дори ако видите парче, което ви харесва, и нямате нищо предвид за него; можете да започнете да мислите за начини да го носите. Когато пазарувате, може да видите предмети и дрехи, които биха си подхождали.

Един съвет е да запазите снимка на бижуто в телефона си. Така ще можете да го съчетавате с дрехите, когато пазарувате. Ако вече имате тоалет, запазете снимка на него, когато пазарувате бижута.

Когато купувате бижута, също така решете дали те ще бъдат за ежедневно или официално облекло, някои елементи могат да се носят и за двете, но е добре да смесите в кутията си за всеки случай.

5. ДЪЛЖИНА И ШИРИНА

Сребърните колиета се предлагат във всякакви форми и размери. Можете да се сдобиете с дълги, тежки сребърни бижута до малки, тесни чокъри. Всичко зависи от външния вид, към който се стремите.

Верижките с малък размер очевидно са по-предразположени към счупване, ако ги хванете. За носене обаче те ще се чувстват почти невидими и няма да са неудобни или да затрудняват движенията ви.

По-дългите и по-дебели верижки очевидно ще увеличат теглото си. Те могат да ви пречат, ако изпълнявате задачи, или да се закачат по-лесно. Всички тези фактори трябва да се вземат предвид при покупка.

Естествено, с увеличаването на размера и ширината на верижката се увеличава и цената. Уверете се, че получавате това, за което плащате, с по-големи вериги и не се лишавате от качество заради размера.

Окончателното решение за това кои сребърни верижки да купите зависи от вас. Изберете нещо, което обичате и пазите. Това трябва да е изделие, което вадите от кутията за бижута и носите с удоволствие.

няма гласове
, обновено на 06/06/2022
автор: Note.bg