5 вида есенни обувки, които трябва да имате в колекцията си

5 вида есенни обувки, които трябва да имате в колекцията си

Кой е казал, че жената трябва да има само по един чифт обувки за всеки сезон? Вероятно някой мъж. Но дамите ще се съгласят с нас, че обувките са най-голямата им мания. Ако това е и вашият случай, едва ли ще пропуснете да се сдобиете не само с едни, а с няколко актуални за есенния сезон обувки. Но преди да тръгнете на пазар, запознайте се с петте задължителни чифта, които трябва да присъстват в шкафа ви в антрето през настоящия есенен сезон.

Есенни обувки тип кубинки

Има ли изобщо смисъл да разясняваме? В буквален смисъл става дума за боти, които носят комфорта, топлината и свободата на движението на добрите стари кубинки. Разбира се, за вас, дами, те пристигат в малко по-женствен вид. Котират се отлично моделите в черно, земни цветове, а защо не и в червено или наситено синьо?

Обувки за топлите есенни дни

У нас есента не винаги е есен в традиционния си смисъл. През този сезон нерядко се радваме на “циганско лято” или поне на ниски температури в комбинация с ярко слънце и никакъв вятър. За този период ви препоръчваме да разполагате с поне един чифт дамски равни обувки. Те ще ви носят много повече комфорт и ще ви дадат повече свобода за съчетание с леки и подходящи за по-топло време дрехи, отколкото високите или средните по височина боти и ботуши.

Дълги ботуши, но не много дълги

Тази есен забравете за високите ботуши до или над коляното. Чизмите не са актуални. На тяхно място идват ботушите със средна дължина. По-конкретно дължината достига коляното, а понякога остава няколко пръста под него. В повечето случаи тези модели са с изчистена визия и предполагат разнообразни и ексцентрични комбинации с по-екстравагантни връхни дрехи или оригинални есенни аксесоари.

Не прибирайте всички кецове

Оставете си най-топлите и водоустойчивите. Защото модата на добрите стари маратонки е във вихъра си и през тази есен. А ако не разполагате с надежден есенен модел кецове, заложете на нов чифт. Тенденциите при по-топлите маратонки е да са с дебел и масивен грайфер, а височината им често достига тази на класическите боти до глезена, за да донесат не само защита от студа, но и устойчивост на движенията.

Ако ще е токче, да е стабилно

Тънките или твърде високите токчета съвсем не са актуални през този сезон. На мода, така да се каже, е комфортът. Ето защо за специални поводи или за комбинация с елегантна рокля и пола, все пак е добре да разполагате и с чифт изискани есенни обувки на ток. Модерните боти и ботуши са с дебел и стабилен ток. Токчетата са със средна дължина или са по-ниски и тънки, когато са във вариант котешко токче.

няма гласове
, обновено на 05/11/2021
автор: Note.bg