6 причини да си вземете електрическо бюро

6 причини да си вземете електрическо бюро

Електрическо бюро, което може да се променя на височина, вероятно нямаше да ви впечатли преди време. Днес обаче този вид за работа на бюро в изправено положение се налага все повече и повече.

Причините за това такъв вид бюра, като предлаганите от Buldesk модели, да се радват на все повече популярност, са няколко. Ако и вие се колебаете дали да се сдобиете с такова бюро във вашия домашен офис, или пък във фирмата, ето ви няколко добри причини защо да го направите в най-скоро време:

Прекарването на много време в седнало положение не е здравословно

Най-важната причина да се ориентирате към електрическо бюро с промяна на височината се корени във факта, че продължителното седене е вредно за вас. Седенето дълги часове може да доведе до увеличен риск от сърдечни заболявания, по-висок холестерол, наднормено тегло и много други негативни състояния на тялото. Затова е важно да промените този факт и да се ориентирате към повече движение и стоене в изправено положение.

Седенето може да доведе до болки в гърба и раменете

Вие вероятно сте усещали дискомфорт от седенето продължително време пред компютъра. А в случай, че имате болки в гърба, кръста, врата и раменете, то вероятно именно това е една от най-вероятните причини. Когато сте седнали, гърба ви изпитва 90% повече напрежение, отколкото като сте прави. Продължителното седене води загуба на гъвкавост в гръбнака, което влече рискове за здравето.

Стоенето прав на бюро промотира добро здраве и намалява дискомфорта

Прекарването на време в изправено положение е клинично доказано като по-здравословно от продължителното седене. Изправената поза се свързва с физическа активност, която от своя страна намалява риска от множество болести и здравословни състояния, които по-скоро бихте искали да си спестите.

Борба с излишните килограми

Колкото повече време прекарвате в седнало положение, толкова по-трудно ще ви бъде да се отървете от излишните килограми. Дори напротив, това би спомогнало да се сдобиете с още нежелано тегло, даже и да съблюдавате здравословен режим на хранене. При електрическите бюра, вие ще прекарвате определено време в изправено положение, което е в пъти по-добре от седенето. Този вид работа промотира физическа активност, защото държите тялото си в по-добра поза и имате естествена свобода да се движите. Стоенето в изправено положение спомага за изгаряне на много повече калории от седенето. Това е така, защото тялото и мускулите са по-ангажирани и по този начин остават по-активни.

мъж с добра стойка

Работата на електрическо бюро е по-продуктивна

Когато работите в седнало положение, вие изпитвате умора много повече. Тялото ви циркулира кръв и кислород по-бавно, което по естествен път ще ви накара да се прозявате и да се чувствате уморени. Това води до занижена продуктивност. Ще се чувствате сякаш работата е станала много по-трудна изведнъж.

При работата в изправено положение с електрическо бюро нещата са по-различни. Тогава ангажирате тялото си в по-голяма степен, което ускорява обмяната на веществата и оросяването на крайниците. Не се усещате толкова уморени, а точно обраното - ще се чувствате енергични и готови за работа. Когато не ви е отпаднало о вяло, вие ще може да свършите много повече работа. Това е и причина някои фирми да инвестират в електрически бюра за персонала си.

Вие не губите опцията да седнете

Грешно е да се смята, че с електрическо бюро, вие ще стоите изправени през цялото време. Такъв вид бюро просто ви дава опцията да се изправите и да поработите така за известно време. Може да седнете когато пожелаете, или когато усетите дискомфорт и умора. Стойте изправени около 2 часа, след което седнете за малко почивка. Така ще черпите най-доброто от двата начина за работа.

Електрическото бюро е добра инвестиция, която може да направите за по-продуктивната и здравословна работа.

рейтинг: 5 (2 votes)
, обновено на 04/07/2023
автор: Note.bg