7 Причини да кажем ДА на домашния дестилатор за вода

7 Причини да кажем ДА на домашния дестилатор за вода

Все още съществуват известни противоречия сред медицинското съсловие относно препоръчителното дневно количество вода, което е редно да консумираме. Според някои то се определя на база индивидуално телесно тегло, а според други – минимумът за 24 часа е поне 6 чаши. Това, за което всеки лекар ще се съгласи обаче е, че пиенето на достатъчно вода е изключително важно както за общото ни физическо състояние, така и за поддържането на нашите витални сили, за регулацията на баланса между здраво тяло и здрав дух, за гаранция, че всеки важен биохимичен процес в организма ни ще бъде осъществен навреме и правилно.

Знаете ли обаче, че не всяка вода може да ви осигури всички добре познати и не толкова познати здравословни предимства? Оказва се, че консумацията на чешмяна вода става все по-негоден начин да поддържаме добри нива на хидратация в тялото. Нещо повече – в редица региони по света, а и у нас, водата от чешмата е вредна и дори би могла да ни създаде известни здравословни проблеми.

Решение обаче има и то е много просто – покупка на дестилатор за вода. Какво представлява този иновативен уред и какви са неговите предимства ще разберете в следващите редове.

Какво представлява уредът дестилатор за вода?

Дестилатор за вода представлява устройство за качествено и пълноценно пречистване на вода. Съвременните му прототипи използват високоефективна система, която позволява да премахне 99.99% от наличните в чешмяната вода примеси. С дестилатор за вода си гарантирате елиминирането на вредни съставки като химикали, токсини, а дори и бактерии, попадащи във вашата чаша при пускането на чешмата, а след това и в организма ви. Съвременните уреди за дестилация на вода се справят успешно и с влошаващите вкусовите качества на водата елементи като хлор, карбонати и флуорни съединения. Интересен е фактът, че за дестилирана вода се говори все по-често сред медицинските среди. Според учените именно това е най-полезната вода.

Ето още 7 основателни причини да кажем ДА на дестилатора за вода?

  1. Уредът ви осигурява не просто най-вкусната и полезна, но и възможно най-чистата вода. Това означава, че ползите от ежедневната хидратация за вас са гарантирани, а с тях и поддържането на биохимичните процеси в тялото, живителните сили и дори доброто настроение.
  2. Дестилаторът за вода е изцяло пригоден за използване в домашни условия. На практика, вече всеки може да си достави максимално чиста питейна вода както вкъщи, така и на работното място, в офиса, на вилата. Важно е да отбележим, че уредът е изключително лесен за използване. Дестилирането на вода е процес, за който от вас не се очаква да направите нищо освен да включите устройството и да натиснете няколко копчета.
  3. Нещо повече – дестилаторът за вода е и изключително компактен. Той не просто разполага с лесна експлоатация и придружаващи инструкции за употреба, но може да се монтира на удобно за вас място. Дори да живеете в маломерен апартамент или къща с малка жилищна площ, няма как да не намерите подходяща зона за дестилатора си. Това е изключително голямо предимство, особено сравнявайки го с твърде обемистия диспенсър за вода.
  4. Дестилаторът за вода е чудесен начин да намалите ежемесечните си разходи. Ако сте наясно, че чешмяната вода е всичко друго, но не и полезна и достатъчна да ни достави ползите от пълноценна хидратация на тялото, то по всяка вероятност вие разчитате на минералната вода. В действителност, тя е добра алтернатива на водата от чешмата, но и носи сериозен разход и то на ежедневна база.
  5. В тази връзка, дестилаторът за вода е и стъпка към природосъобразен начин на живот. Покупката на бутилирана вода всеки ден означава и консумация на повече пластмаса. Всички сме наясно с изключително негативното влияние от използването на подобни предмети в нашето ежедневие. За нещастие, минералната вода в 90% от случаите продължава да пристига в пластмасови бутилки. Така, дестилаторът за вода носи ползи и на околната среда.
  6. Дестилаторът в помощ на редица професии. В някои професионални направления доставката на максимално чиста вода е от първостепенно значение. Такива, например, са случаите със зъболекарите  и козметичните салони, в които се извършват неинвазвни дерматологични процедури. При тях използването на замърсена вода може да представлява сериозен риск за клиентите и пациентите.
  7. Последно, но не по важност, дестилаторът за вода е страхотна инвестиция за превенция на различни болести. Осигурявайки на тялото си максимално пречистена вода, вие намалявате риска от поява на камъни в бъбреците, ставни заболявания, включително остеопороза и артрит, сърдечно-съдови проблеми, дерматологични аномалии, дисфункция на черния дроб и много други.

За повече информация относно принципа на работа и ползите от това да имате дестилатор за вода, както и за страхотни оферти с конкурентни цени, можете да разгледате сайта на BG SHOP. В него може да  откриете и други ефикасни и изгодни уреди за дома и офиса.

няма гласове
, обновено на 06/12/2021
автор: Note.bg