Борсата за зърно на новото време

Борсата за зърно на новото време

Без значение дали сте зърнопроизводител, търговец или купувач на зърно и зърнени култури, искате ли да разширите възможностите си за покупко - продажба, време е да се регистрирате в Агринайзър - борсата за зърно на новото време.

Какво е Agriniser?

Казано най-общо, това е електронна платформа (пазар), която свързва директно производители и купувачи на зърно в България.
Борсата работи като онлайн национален пазар за зърно, в който всеки регистрирал се продавач, купувач или търговец може да публикува своя обява, да прави оферти и контра оферти и да сключва сделки.
Целта на електронния пазар е да разшири възможностите на зърнопроизводители и купувачи като им предостави платформа, през която да могат да следят в реално време всички налични оферти за покупко - продажба на зърно.
Преговорите за покупка и продажба се извършват през платформата, а до сключване на сделка се стига след одобрение от двете договарящи се страни. Разговорите се водят анонимно, а ако бъде постигнато съгласие, от електронния пазар свързват продавача и купувача, за да преминат към финализиране на сделката лично и без намесата на посредници.

С какво е полезен електронния пазар Агринайзър?

●    Предоставя бърз и лесен достъп от всички оферти за покупко - продажба на зърно и зърнени култури
Всеки, който има регистрация в електронната платформа може да следи в реално време наличните оферти и да започне преговори за покупка или продажба с продавача или купувача, който предлага най - изгодни условия.
●    Свързва продавачи и купувачи от различни региони на страната
Тъй като платформата е електронна, при нея няма регионални ограничения. Това означава, че зърнопроизводител от Добрич или Сливен примерно може да продаде зърното си в регион София или регион Видин без никакъв проблем. И обратно. Липсата на регионални ограничения дава възможност на продавачи и купувачи да търгуват в цялата страна и да открият най-изгодните цени за тон зърно за тях.
●    Преговорите се водят без посредник
Отсъствието на посредник при преговорите и сключването на сделките намалява допълнително разходите, а фактът, че купувач и посредник преговарят лично увеличава доверието помежду им.

Как се търгува в Agriniser?

Искате ли да търгувате на борсата за зърно и зърнени култури се нуждаете от регистрация в платформата. За целта влизате на страниците на електронния пазар и правите такава.
След регистрацията от онлайн борсата ще верифицират профила ви и ще ви предоставят достъп от пазара.
 
Имате ли достъп, всичко зависи от вас. Имате различни варианти за действие. Можете например да следите актуалните оферти, да публикувате своя обява или да започнете преговори с продавач или купувач. Можете да правите оферти и контраоферти, докато получите цената, която искате, а можете и да се откажете от преговорите, ако сметнете, че сделката не е изгодна за вас.
След като постигнете съгласие и искате да финализирате сделката, от електронната платформа ще ви свържат директно с купувача или продавача, за да уточните помежду си детайлите и да затворите сделката.

Произвеждате зърно, което искате да продадете на възможно най-изгодната цена? Или сте купувач, който се нуждае от голямо количество зърно, но регионът, в който живеете производителите не са много и не предоставят голям избор? А може би цените, на които се предлага зърното в региона ви са твърде ниски или твърде високи?

няма гласове
, обновено на 10/10/2020
автор: Note.bg