Чаши със снимка - какво може и не може да бъде отпечатано върху тях

Чаши със снимка - какво може и не може да бъде отпечатано върху тях

Във всеки един дом, чашите за кафе са неразделна част от кухненските прибори. Те се използват ежедневно и можете да ги откриете в различни варианти, размери и с различна вместимост.

Някои са изработени от керамика, други от пластмаса, трети от метал или пък от неръждаема стомана. Не са ли обаче тези чаши твърде комерсиални и нямат ли всички почти една и съща чаша? Ако и на вас ви е писнало от еднаквите чаши, то нека да ви разкажем повече за прекрасните персонализирани чаши със снимка Photobaby, които вече редица години, отпечатват специални и изключително лични чаши.

От какво са направени чашите с отпечатани снимки?

Чашите за кафе със снимки са изработени от керамика. Цветът на керамиката по подразбиране е бял и върху него се прилагат различните нюанси от снимката. Керамичните чаши могат да се използват в микровълнова за кратко време.

Снимката, отпечатана върху повърхността на керамична чаша, трайна ли е?

Когато се отпечатва снимка върху чаша, принтът е траен. Това означава, че дори да използвате чашата по 10 пъти на ден, изображението ще остане непокътнато. Въпреки това, не забравяйте, че повърхността със снимката е точно толкова податлива на надраскване колкото и останалата повърхност от чашата. С керамичните чаши винаги е необходимо да се борави внимателно.

Снимката се отпечатва с помощта на техника за топлотрансферен печат, която е известна като сублимация. Тя се отпечатва с висока разделителна способност върху фототрансферен лист, който се нанася върху външната повърхност на чашата и се нагрява при достатъчно висока температура, за да пренесе трайно отпечатъка върху повърхността на чашата.

Всички цветове могат да бъдат отпечатани върху чашата с помощта на тази техника. Заради това, каквато и снимка да изберете за отпечатване върху чаша, ще се получи добре.

Някои чаши със снимки са специални и изображението се показва чак, когато течността в тях ги затопли. Наричат се магически чаши, защото на пръв поглед са чисто черни чаши, които не правят никакво впечатление. Колкото по-гореща е течността, толкова по-ярко се вижда снимката.

Магическите чаши могат да бъдат отпечатани с вашите снимки или текст и се предлагат в черен, син и червен цвят. Те също са изработени от керамика и имат чувствително покритие към висока температура. На практика мастилото реагира на температура - ​​което води до магическият ефект.

Как да се грижите за една чаша със снимка?

Чашите със снимки могат лесно да се измият с вода и препарат точно както обикновените съдове. Тъй като изображението е постоянно, то няма да се измие в процеса на почистване. Магическите чаши също се мият по същия начин и няма риск да се загуби отпечатъка.

жена държи чаша без снимка на нея

Важно е да не търкате с телче или твърде остри предмети по повърхността на чашата, защото точно както всяка друга керамична чаша, така и тази, ще се надраска. Естествено, трябва да внимавате и да не я изпуснете от високо, защото ще се счупи. Керамиката за съжаление е чуплив материал, който обаче е прекрасен избор за изработката на чаши и чинии.

Можете да отпечатате чаши със снимки, лого или надпис

Вариантите са безброй, защото технологията го позволява. Ако имате например любим супергерой, то напълно възможно е да сложите негово изображение на чашата ви. Сигурни сме, че след това, тази чаша със снимка ще се превърне в любимият ви съд, от който пиете кафе.

Естествено за бизнес цели не е никак лоша идея, да популяризирате бранда си, като подарите на клиентите ви чаша с логото ви или пък със снимка на екипа ви. Също така може да се добави текст или знак. Важно е обаче да не изпращате снимки на изображенията през Facebook или да им правите корекции с филтри, защото това ще им развали качеството. Когато се отпечатва едно изображение върху чаша със снимка, то се пикселизира и ако не е достатъчно голямо, не изглежда добре върху чашата.

Предоставено от: https://photobaby.bg/

 

рейтинг: 5 (1 глас)
, обновено на 07/10/2022
автор: Note.bg