Дискова херния - има лек за нея

Съобщение за грешка

  • Deprecated function: Optional parameter $key declared before required parameter $is_multi is implicitly treated as a required parameter in require_once() (line 342 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/includes/module.inc).
  • Deprecated function: Optional parameter $route declared before required parameter $is_multi is implicitly treated as a required parameter in require_once() (line 342 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/includes/module.inc).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::current() should either be compatible with Iterator::current(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::next() should either be compatible with Iterator::next(): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::key() should either be compatible with Iterator::key(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::valid() should either be compatible with Iterator::valid(): bool, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::rewind() should either be compatible with Iterator::rewind(): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
Дискова херния - има лек за нея

Дисковата херния е често срещано хронично заболяване на гръбначния стълб. Фактори за нейната поява дегенеративни, травматични изменения на междупрешленните дискове, износване на дисковете и други. 

Дисковата херния е заболяване на гръбначния стълб, което се характеризира с разкъсване на външния фиброзен пръстен на междупрешленните дискове. Характеризира се с локална болка в областта на гърба, кръста, краката или стъпалата. Този вид заболяване може наистина да окаже негативен ефект върху качеството ни на живот, така че навременното и точно диагностициране, както и ефективно лечение са препоръчителни.

Когато не обърнем внимание на болката в гърба и кръста, тя може да прерасне в по-сериозен здравословен проблем. Затова и превенцията е от голямо значение, за да се предпазим от заболявания на гръбначния стълб. Съществуват редица методи за лечение на дискова херния. Но кой е най-ефективният и безболезнен начин да премахнем болката, която придружава дисковата херния?

Как можем да облекчим симптомите на дисковата херния?

Инверсна терапия

За повечето хора, които се оплакват от дискова херния, не е необходимо да се подлагат на операция. Освен кинезитерапия и нестероидни противовъзпалителни лекарства, друг ефективен и безоперативен метод за облекчаване на симптомите на дискова херния е инверсната терапия.
Инверсионната терапия е отлична алтернатива на операцията и стероидните инжекции. Благодарение на нея 70% от хората, които са я изпробвали, са изпитали значително облекчение без да се налага да се подлагат на операция на гърба.
Инверсната терапия включва висене надолу с главата с помощта на инверсна лежанка. Положителният ефект от този метод на лечение възниква, когато имаме  ъгъл от около 20 градуса. При 60 градуса се осъществява  ефективно освобождаване на натрупаното напрежение в гръбнака.

Инверсни лежанки

Редовните упражнения с инверсна лежанка могат наистина да ни помогнат да облекчим симптомите на дисковата херния. Инверсните лежанки Тийтър още от създаването си през 1981-ва са помогнали на много хора по света да се избавят бързо и лесно  от болките в гърба и кръста по ефикасен начин без болка. Инверсната лежанка представлява уред за упражнения, който позволява на човек безопасно обръщане с главата надолу. Необходими са само от 5 до 7 минути висене по 3 пъти на седмица, за да се постигне облекчаване на болките в гърба и кръста.

На lejanki.bg ще намерите моделите инверсни лежанки Ембер и Тийтър, които доказано ефективно повлияват симптомите на дисковата херния и помагат в намаляването на болките в гърба и кръста.
Освен че облекчават симптоми на заболявания на гръбначния стълб  като например дисковата херния, инверсните лежанки също така укрепват основната мускулатура, повишават гъвкавостта на тялото, премахват схващанията в мускулите. Упражненията с инверсна лежанка също така действат релаксиращо и подобряват цялостния тонус на тялото.
Инверсните лежанки могат да се ползват и съхраняват лесно и удобно у дома, нагласят се лесно според вашия ръст и тегло и са напълно безопасни за употреба.Освен за  премахване на болките в кръста и гърба, те могат да се използват също и за изпълнение на различни упражнения за корема.

Почти няма човек, който да не е усещал веднъж в живота си болка в гърба и кръста.Всъщност болката в гърба или кръста може да е ясен знак за наличие на сериозен здравословен проблем.

рейтинг: 5 (3 votes)
, обновено на 29/05/2020
автор: Note.bg