Ето как правилно да си купувате възглавници за легло

Ето как правилно да си купувате възглавници за легло

Бъдете сигурни, че имате удобна възглавница за легло, на която да опирате главата си, тъй като се все пак прекарвате около една трета от денонощието си в леглото, за да спите. При толкова много възможности за избор на пазара, при разнообразни видове възглавници, може лесно да се натъкнете именно на онази, която ще ви осигури най-добрата нощна почивка. С нашите съвети ще ви разкрием част от тайните около закупуването на най-добрата възглавница за легло.

Вземете решение за правилния размер

Размерът на възглавницата за легло, което ще изберете, ще зависи от размера на кревата ви и от това как спите. За себе си и за обикновено двойно вероятно ще изберете стандартна възглавница. За голямо легло вероятно ще искате да се сдобиете с повече и с огромни възглавници.

Изберете бройките и размерите правилно, за да не бъдете разочаровани, когато се приберете у дома.

Определете бюджета си

Възглавниците са едно от нещата, за които можете да платите както малко, така и много пари. И обикновено получавате това, което плащате (или пък не плащате). Евтината възглавница от пяна може да струва само скромните 10 лева, но висококачествената възглавница от пух или пера може да бъде много над 100 лева, в зависимост от размера и конкретните й характеристики. Ако имате ограничен бюджет, изберете една или две доброкачествени възглавници, за да спите в действителност добре и използвайте някоя евтина, за да се облегнете на нея за четене или за украса на леглото си.

Спите ли на гърба си, настрани или по корем?

Ако спите на гърба си, може да искате възглавница с плоска форма. Ако спите на една страна или на корема си, то тогава ще искате добра опора за врата си. Повечето добри фирми дават подробна информация за най-доброто използване на вида възглавница, който обмисляте да ползвате. Изпробвайте няколко вида за най-голям комфорт и за да намерите това, което ще е най-добро за вас.

Изберете пълнежа според вашите нужди и възможности

След размера, следващото най-важно нещо, което трябва да решите за вашите нови възглавници вкъщи, е какъв тип пълнеж искате. Възглавница от пяна ще се чувства твърда и ще поддържа формата си през цялата нощ, дори когато се обръщате на леглото постоянно и във всички посоки. Възглавница, която е по-мека, ще се смачка и деформира дори по-бързо, отколкото сте предполагали. Нещо точно по средата ще бъде възглавница, направена с полиестерен пълнеж. И компромис с добро качество може да бъде възглавница със сърцевина от пяна или пера, заобиколена или обвита с външно покритие от мек пух. Повечето възглавници от перо и пух са хипоалергенни и могат да се използват от хора с алергии.

Купуване на спално бельо

Покритието на възглавницата за легло се определя от обема на пълнежа, който съдържа. За твърда възглавница пълнежът ще бъде по-сериозен. За мека възглавница пълнежът ще бъде по-лек. Независимо от твърдостта, бъдете готови да обновявате вътрешността на всеки няколко години. И разбира се, трябва да имате предвид, че пяната също се разпада.

Ами калъфката?

Покритието върху възглавницата от пяна за легло не е твърде важно. Но за възглавница за перо или пух, бъдете сигурни, че покривката е плътно изтъкана от памук, така че перата да не излизат навън. Купете подходяща калъфка за всяка възглавница, която притежавате. Това ще поддържа ползването й в чистота и ще предпази възглавницата за дълго време.

Грижа за годините на комфорт

Важно е редовно да почиствате възглавницата си за легло. Още в магазина тя трябва да идва с инструкции за грижа. Някои пера и пух възглавници могат да се перат в домашна пералня. За други обаче строго се препоръчва химическо чистене. Запишете и запомнете инструкциите за почистване и ги спазвайте за най-дълъг живот.

Както вече казахме, прекарвате в леглото една трета от живота си и ако искате и другите две трети от него да бъдат хубави и качествени, то със сигурност трябва да се погрижите максимално старателно за добрия си сън. Купете си хубав матрак, страхотни възглавници, красиво и нежно към кожата спално бельо и се наслаждавайте на нощите си. Не вярвайте на поговорката, че от сън спомени няма, защото е изключително важно да сте отпочинали и да се чувствате добре в кожата си, ако наистина искате да се справяте с работата, с личния живот, с хобитата си и изобщо с всичко, с което се захванете. Спете добре и бъдете щастливи!

няма гласове
, обновено на 11/09/2019
автор: Note.bg