Идеята за регулируемо бюро датира още от древни времена

Идеята за регулируемо бюро датира още от древни времена

От кога съществуват електрическите регулируеми бюра? Отговорът може да ви изненада.

Електрическото бюро, като цяло, е доста по-нова версия, но историята му датира чак от 1400 г., когато Леонардо да Винчи е работил прав върху своите шедьоври. Винсент ван Гог е друг известен художник, който е предпочитал този метод на работа. Разбира се, тук не говорим за бюра с автоматично регулиране на височината, още по-малко за такива с памет или блутут, но все пак, схващате идеята.

Факт е, че през историята бюрата са се трансформирали от обикновени дървени повърхности до ергономични работни станции, които да отговарят на нашите постоянно променящи се нужди. В Buldesk може да намерите висококачествени електрически регулируеми бюра, които въплъщават тази забележителна прогресия, подобрявайки както ефективността, така и цялостното работно изживяване.

Днес регулируемите бюра определено са доста популярни в офис средите. Много компании използват този вид работни станции като начин за подобряване на здравето и продуктивността на служителите си.

Какво представляват бюрата с регулируема височина?

Бюрото с регулируема височина е алтернативен тип работно пространство, което позволява на потребителя да остане активен, докато работи. Днес, на пазара се предлагат както бюра с ръчен механизъм, така и с електрически. Разбира се, тези с електрически механизъм са по-модерни и предлагат повече предимства.

Електрическите бюра, както името им подсказва, се задвижват от електрически мотор. Те могат да се позиционират на различни нива за работа. Бюрото се издига и прибира обратно само чрез натискането на един бутон.

Стоящите бюра в миналото

Един от най-ранните известни примери за стоящо бюро е катедрата - наклонена стойка, която древните гърци и римляни са използвали, за да държат текстове, докато говорят публично. Много преди микрофоните, катедрата позволяваше на говорещите да стоят изправени и да излъчват гласа си, което улесняваше публиката да ги чува и разбира.

Както вече споменахме в началото, изправените бюра имат дълга история и в изкуството. Известно е, че много велики художници, включително Леонардо да Винчи и Винсент ван Гог, са използвали стоящи бюра, докато работят върху своите шедьоври. Тези бюра са позволявали на творците да стоят изправени и да се движат по-свободно, подобрявайки стойката им и позволявайки им да работят по-дълго време, без да се чувстват изморени.

бюро за работа

В края на 19-ти и началото на 20-ти век стоящите бюра започват да се използват по-често на работното място. С напредването на технологиите, хората започнали да прекарват все повече време седнали пред бюрата си, което е довело до необходимостта от ергономични решения за намаляване на риска от мускулно-скелетни нарушения.

Регулируемите бюра днес

Днес регулируемите бюра се предлагат в различни стилове и дизайни, вариращи от обикновени, ръчно регулируеми до модерни електрически бюра с памет. Това иновативно оборудване стана все по-популярно в офис средите. Много компании започнаха да използват регулируемите бюра като начин за подобряване на здравето и благосъстоянието на своите служители.

Предимства на бюрата с регулируема височина

Ползите от използването на този вид бюра са многобройни. Има редица проучвания, които доказват, че редовното превключване от седнало в изправено положение, по време на работа може да подобри цялостното ви благосъстояние. Тук са някои от предимствата на регулируемите бюра.

  • Подобряват стойката;
  • Намаляват риска от мускулно-скелетни нарушения;
  • Позволяват ви да останете активни през целия ден;
  • Повишават енергията и производителността.

Бюрата с регулируема височина, също са свързани с подобрена умствена яснота и фокус, както и с намаляване на болките в гърба и други общи болки, свързани с офис работата.

Регулируемите бюра – революция или еволюция?

Те може да изглеждат като революционна концепция на много работни места, но всъщност регулируемите бюра са се развили с течение на времето, за да отговорят на нуждите на служителите, както и да насърчат по-добро здраве и производителност на работното място. Този вид бюра имат многобройни предимства и стават все по-популярен избор за тези, които искат да си осигурят здравословна и благоприятна работна среда.

рейтинг: 5 (1 глас)
, обновено на 24/07/2023
автор: Note.bg