Избор на обувки за училище

Избор на обувки за училище

Обувките за училище за съвременния ученик трябва да са удобни, стилни и практични. За да създадете класически училищен образ, трябва да изберете висококачествени обувки, изработени от естествени материали.

Днес на учениците се предлага голямо разнообразие от модели детски и юношески обувки, но в миналото нямаше такъв асортимент, а качеството и външният вид на обувките можеха да определят социалното и финансовото положение на семейството.

Правилата за избор на училищни обувки

Така че обувките да не причиняват неудобства и дискомфорт на ученика при носенето, родителят трябва компетентно да подходи към техния избор. Има някои основни правила:

качеството на материала - тъй като училищните обувки ще се носят поне 5-6 часа подред, качеството му трябва да е на същото ниво. За да диша кракът, е важно да изберете обувки от естествени материали; ако не е възможно да закупите обувки от висококачествена кожа или велур, дайте предпочитание на модели с естествена стелка;

комфорт - за ученика удобното носене ще бъде важен критерий. Не трябва да купувате обувки с ток, най -добрият вариант за момичетата ще бъде класически равни обувки;

външен вид - ако детето не харесва обувките, най -вероятно ще бъде проблемада ги носи. Днес има много вариации на съвременните училищни обувки - от велур и кожа,  класически модели в едноцветни цветове и т.н., така че вие ​​и вашето дете определено ще намерите компромисен вариант.

Училищни обувки за всеки сезон

В допълнение към основните чифтове обувки, които децата носят всеки ден, в училище ще се нуждаят и от специално закупени сезонни обувки.

Обувки за зимата -  това могат да бъдат кожени ботуши. За дъждовния сезон пролет-есен гумените ботуши (за начални класове), високите кецове за момчета и ниските обувки или равните ботуши за момичетата ще бъдат отличен избор.

Летни обувки - При горещо време няма специални ограничения, това могат да бъдат полуотворени сандали, леки обувки или цвички (за момичета), класически обувки или универсални мокасини (за момчета).

Спортни модели - за посещение на уроци по физическо възпитание ще са ви необходими маратонки или кецове. За ученици, велкро мокасини или кецове с горно разтягане с ластик ще бъдат добри варианти. Моделите с връзки и копчета са най -добре за по -големите класове, въпреки че не винаги е удобно тийнейджърите да спортуват в такива обувки.

Не забравяйте, че е добре  у дома винаги да имате резервен чифт обувки за училище, за да допълвате своевременно гардероба на ученика в случай на повреда на основния такъв.

Идеалните обувки за училище за много ученици са маратонките или кецовете. Тези обувки са лесни за обуване и събуване и предлагат по-голяма стабилност за поддържане на стъпалата, глезените и краката по време на физически упражнения. Освен това те обикновено имат добро сцепление с пода, което улеснява придвижването от едно място на друго.

Обувките са една от най-важните части от облеклото. Те са важни не само за добрия външен вид, но и за да предпазват по време на учебния ден. Училищните обувки трябва да са удобни и стилни, както и да са изработени от висококачествени материали, които също така са лесни за поддръжка.

няма гласове
, обновено на 09/08/2022
автор: Note.bg