Как да изберем идеалните плочки за баня за вашия дом

Как да изберем идеалните плочки за баня за вашия дом

Причудливи, модерни или минималистични? Баните са с толкова много форми и размери, че е трудно да се ориентирате откъде да започнете при декорирането им. За щастие, не е необходимо да сте гуру в областта на интериорния дизайн, за да направите промяна в банята си. Необходими са ви само няколко прости трика и съвета, както и креативни идеи, вдъхновени от други бани, които харесвате. От селски шик до хладен индустриален дизайн, ние сме се запознали с най-новите тенденции в банята и как можете да създадете своя собствена визия за по-малко пари.

Избор на плочки за банята

Когато става въпрос за избор на плочки за баня, трябва да сте сигурни, че те са достатъчно здрави и издръжливи, за да издържат на високата влажност и влага в помещението. Това е особено важно за плочките около душа или ваната. Въпреки че висококачествените керамични плочки са идеални за банята, те могат да бъдат скъпи, така че други варианти като винилови или коркови плочки могат да бъдат по-достъпни алтернативи. Ако разполагате с ограничен бюджет, има много стилни винилови плочки за около 2 GBP на плочка или коркови плочки за около 5 GBP всяка. Други интелигентни варианти включват акрилни плочки, които обикновено са на цена около 10 GBP за плочка и се почистват лесно. Ако имате предвид конкретен дизайн, може би си струва да инвестирате в плочки за баня по поръчка, които могат да бъдат изработени по поръчка. Ако ще миете плочките за баня на ръка, уверете се, че те не са твърде деликатни, за да не се начупят или напукат.

Трикът за интелигентно декориране на банята с ограничен бюджет

Банята е една от стаите в къщата, в която с малко творчество можете да получите най-много пари. Ако искате да заложите на модерна визия, лесно можете да вземете различни предмети от магазина за долари, включително четки за зъби, паста за зъби, самобръсначки и други предмети, които се предлагат в пластмасови опаковки. Можете също така да използвате празни бутилки от други продукти като контейнери за шампоан или душ гел. Ако търсите по-изтънчен външен вид, можете лесно да включите различни красиви материали, които са много по-скъпи. Например, ако декорирате баня в азиатски стил, можете да използвате различни материали, като бамбук и юта. Можете също така да използвате тъкани като коприна, сатен или кадифе.

 

Кои са баните?

Индустриален шик - Индустриалният шик е идеалният стил в банята за тези, които искат да имат смел, остър вид. Той може лесно да бъде постигнат чрез използване на бетонни плочки и осветителни тела, заедно с открити тръби и отворено разпределение. За да се получи този стил в банята, трябва да включите възможно най-много бетонни елементи. Това включва пода и стените, както и главата на душа, крановете и дори осветителните тела.

Рустик шик - Рустик шик се изразява в това да внесете усещане за природа в дома. Той съчетава рустикални материали като дърво и естествени влакна с жива цветова палитра, за да създаде стилно и привлекателно пространство. Банята е чудесно място за вграждане на този стил, тъй като това е помещение, което често се мокри, и затова е добро място за използване на материали, които са лесни за почистване и издържат на влага.

Градски шик - Градският шик се изразява в създаването на елегантно и модерно пространство със смела цветова палитра. Става дума за използване на изчистени линии, включително гладки, квадратни плочки за баня, и включване на тъмни цветове, като черно и тъмносиньо. Този стил е добър избор за всички, които търсят смела визия, която не жертва стила или естетиката.

 

Съвети за вечни плочки

Ако мислите да обновите банята си, сега е чудесен момент да направите промяна. Баните са помещения в дома, които често се пренебрегват, когато става въпрос за декорация, така че това е идеалната възможност да изберете плочки, които обичате, и да направите истинско изявление за стила си. Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, когато избирате плочки за банята:

 - Цвят: Трябва да изберете цвят, който ще издържи на изпитанието на времето. Ако изберете нещо твърде смело или такова, което е на мода в момента, след няколко години то може да не е желано.

 - Дизайн: Изберете прост, непреходен десен, който ще се съчетае добре с всеки дизайн или цветова схема, които сте планирали за стаята. - Бюджет: Не искате да харчите твърде много за плочки за баня, тъй като те са склонни лесно да се замърсяват и повреждат.

 - Функция: Плочките ви трябва да са издръжливи и лесни за почистване.

 - Дълготрайност: Изберете плочки, които се почистват лесно и са изработени от издръжлив материал. Керамичните и порцелановите плочки са подходящи за бани, тъй като издържат на влажността в помещението и се почистват лесно.

 

Окончателният контролен списък за почистване на плочки

Както всеки собственик на жилище знае, поддържането на плочките в банята чисти може да бъде истинско предизвикателство. Ето един кратък контролен списък, който ще ви помогне:

- Инвестирайте в някои почистващи продукти: Най-добрият начин за почистване на плочките в банята е да използвате правилните продукти. Дръжте винаги под ръка набор от почистващи продукти, включително гъба или моп, дезинфектант и универсален почистващ препарат, за да можете да се справите с трудните за почистване места бързо и ефективно. - Отстранявайте петната възможно най-скоро: Ако забележите, че върху плочките в банята се образува петно, действайте бързо и използвайте гъба или почистващ препарат, предназначен за премахване на петна, за да се отървете от него, преди да се е образувало и да стане по-трудно за почистване.

- Намокрете мопа или гъбата: Не се опитвайте да почиствате плочките в банята си със суха гъба или моп. Вместо това се уверете, че те са мокри, преди да започнете да почиствате, за да могат да повдигнат мръсотията и замърсяванията от плочките.

- Почистете зад тоалетната: Лесно е да забравите да почистите тоалетната в банята, но е важно да го направите, защото там се събират много мръсотия и бактерии. - Не забравяйте за пода: Подът в банята е друга зона, която може да се замърси бързо и лесно.

 

Заключение

Банята е важна част от дома, в която всички ние прекарваме много време. Затова е важно да я превърнете в приятно и удобно място, където можете да се отпуснете и да релаксирате след дългия ден. Декорирането на банята обаче може да бъде сложно, особено ако се опитвате да го направите с ограничен бюджет или не знаете много за интериорния дизайн. За щастие, ние сме ви помогнали с тези бързи и лесни съвети за декориране на банята. Независимо дали искате да постигнете смела индустриална визия или по-мек рустикален дизайн, лесно е да направите промяна в банята си с малко креативност и тези съвети за декорация на банята.

няма гласове
, обновено на 21/09/2022
автор: Note.bg