Как да изберем плочки за баня?

Как да изберем плочки за баня?

Първата стъпка при избора на плочки за баня е да стесните избора си. Твърде многото възможности за избор могат да направят банята ви да изглежда твърде претрупана. Най-доброто правило е да използвате максимум три различни вида плочки. Първо трябва да изберете подови плочки и след това да вземете решение за стените. Стенните плочки трябва да контрастират с подовите. Можете да използвате специални видове, за да акцентирате върху определени зони на банята. В тази статия ще разгледаме как да изберете най-подходящите фаянсови плочки за баня.

Широкоформатните плочки са модерни в баните

Ако искате да придадете на банята си елегантен, съвременен вид, помислете за плочки с голям формат. Те изискват по-малко място за фугиране и създават по-чисто покритие. Друго предимство на тези плочки е, че се почистват лесно. В допълнение към естетическите предимства, плочките с голям формат са и устойчиви на петна.

Тези плочки с голям формат са идеални и за създаване на безпроблемни преходи между вътрешни и външни пространства. Това кара дома да се усеща просторен.

Как да изберем плочки за баня - големи

3D плочките създават текстура и усещане за движение

Как да изберем плочки за баня - 3D

Независимо дали проектирате модерна баня или по-минималистична, 3D плочките създават усещане за движение и текстура. Те могат да имитират вълните на океана или дори геометрични дизайни. Техният вълнообразен релефен ефект създава криволичещи форми, които придават успокояваща атмосфера на всяка частна стая. Освен това те могат да добавят емоционален елемент към стените и подовете.

На пазара има голямо разнообразие от 3D стенни плочки. Тези плочки се предлагат в различни размери и форми, което ви позволява да ги подреждате по безкраен брой начини. Освен че създават движение и текстура, те са и изключително издръжливи. По този начин те са отлична алтернатива на традиционните двуизмерни плочки, използвани в баните.

Плочките, наподобяващи камъни придават на банята ви СПА усещане

Използването на плочки с вид на камък на пода в банята ви може да създаде луксозна, подобна на спа, среда. Използването на плочки с вид на камък около душа и ваната е чудесен начин да постигнете този вид. Можете дори да поставите завеси в естествени цветове във вашата баня, за да увеличите още повече СПА ефекта. Можете също така да поставите постелка за баня от естествени влакна върху каменни плочки, за да създадете по-спокойна атмосфера.

Плочките с вид на камък също изглеждат страхотно на вашите плотове. Тези плочки не само придават на вашата баня атмосфера, подобна на спа, но също така осигуряват релаксиращ масаж на краката ви, докато се къпете.

Как да изберем плочки за баня - СПА

Неутралните плочки са идеални за по-малки бани

Как да изберем плочки за баня - неутрални

За топла и привлекателна баня помислете за използването на неутрални цветове. Вана с крачета и елегантни дълги до пода ленени завеси ще осигурят уединение. Полилей с филигранни детайли ще добави блясък и блясък. На нивото на земята динамичните подови плочки ще добавят интересен вид. Черно и бяло също е класическа комбинация от цветове. Стените от бели плочки могат да бъдат допълнени с лъскави покрития.

Неутралните плочки също позволяват повече естествена светлина в стаята. Изборът на правилния цвят за вашата баня обаче изисква внимателно обмисляне на квадратурата и естествената светлина. Освен това различните полутонове ще имат различен ефект върху стаята. Ако банята е по-тъмна, изберете топли неутрални цветове.

Избор на покритие за плочки

как да изберем плочки за баня - покрития

Има много неща, които трябва да имате предвид, когато избирате покритие за плочки за вашата баня. Първо, трябва да знаете бюджета си. Има много различни покрития за плочки, от скъп естествен камък до достъпни керамични плочки. Също така трябва да имате предвид линиите за фугиране. Цветът на линията за фугиране трябва да съответства на цвета на самата плочка. Ако е фугата е тъмна, шарката на плочката ще изпъкне, докато тънка бяла линия от фугираща смес ще се слее с фона.

Покритието на плочките, което изберете, може да направи голяма разлика в това как банята изглежда и се усеща. Например, ако имате баня със скосен таван, може да искате да изберете покритие с плочки, което има по-фин ефект. Използването на шарени плочки в тази област ще направи наклона да изглежда по-малко накъсан, но може да искате да избегнете използването на твърде много ярки цветове.

Избор на цвят

Плочките за баня правят голяма разлика в цялостното усещане на стаята. Правилният цвят може да направи малко пространство да изглежда по-голямо. Светлите цветове създават впечатление за повече пространство. Плочките, които са ярки и смели, могат да бъдат идеалният начин да озарите малката си баня. Има различни начини да изберете правилния цвят, за да подобрите външния вид на вашата баня. Как да изберем плочки за баня - цветове

Ако все още не сте сигурни за вида на плочките, които са ви необходими, доверете се на професионалистите от Keranova. Консултантите на един от най-любимите български магазини за фаянс са с много опит и ще ви помогнат безпроблемно.

рейтинг: 5 (1 глас)
, обновено на 26/08/2022
автор: Note.bg