Как да направим кожените обувки по-удобни

Как да направим кожените обувки по-удобни

Когато купувате кожени обувки за първи път, те често са твърди и тази твърдост може да е непоносима първоначално. Понякога причява мехури по петите, или се врязва в пръстите на краката и сводовете. Новият чифт кожени обувки може също така да няма достатъчно омекотяване в стелката. Разбира се, не всички производители ги правят твърди, съществуват български производители на обувки от естествена кожа, които се стараят да ги извършват своята изработка, така че клиентът да бъде доволен. Ако все пак ви притесняват, за щастие има начини да направите нещата по-удобни. 

Отпускане

Когато за пръв път купувате нов чифт кожени обувки, е важно да помните, че те ще се нуждаят от време, за да се оптуснат, преди да се усещат удобно. Процесът на отпускане варира в зависимост от вида на обувките. Затова е важно да планирате дейностите си по подходящ начин. Ако сте планирали натоварен ден, опитайте да носите новите си обувки в ден, който не включва много ходене. Също така трябва да вземете със себе си допълнителен чифт удобни обувки.

Важно е да държите новите си кожени обувки на топло. Това ще помогне за омекотяване на кожата. Въпреки това трябва да избягвате да ги съхранявате в студено помещение. Можете също така да поставите чифт чорапи в обувките, за да предотвратите всякакъв дискомфорт. Друг чудесен начин да затоплите кожените си обувки е да използвате сешоар, въпреки че е добре да избягвате да го използвате прекалено горещ. Топлината ще омекоти кожата и ще ѝ помогне да се оформи в подходяща форма.

Разтягане на кожени обувки

Разтягането на кожените обувки може да се направи, за да се подобри нивото им на комфорт. Когато кожените обувки са твърде тесни, те могат да причинят мазоли и мехури, както и враснали нокти, чуковидни пръсти и буниони. Въпреки това, разтягането на кожени обувки трябва да се извършва с повишено внимание. Процесът може да доведе до изсъхване на кожата, което от своя страна да причини напукване и лющене.

Съществуват два метода за разтягане на кожени обувки. Първият метод включва разтягане на кожата чрез нагряване или охлаждане. Той няма да разтегне цялата обувка, но ще направи обувката по-широка и ще подобри цялостното ѝ прилягане.

Използване на бебешко олио за омекотяване на кожата

Използването на бебешко олио за омекотяване на кожени обувки може да звучи като лесен начин за поддържане на любимия ви чифт обувки, но има някои неща, които трябва да имате предвид, преди да използвате този продукт. На първо място, това не е естествено вещество. Минералното масло е масло на петролна основа, което може да направи кожените ви обувки мазни или лепкави. Освен това то ще доведе до прекомерно омекотяване на кожата. Ако искате да получите още по-мека кожа, можете да опитате да използвате и зехтин, който е естествено масло, пресовано от маслини.

Кожените изделия трябва да се омасляват периодично, за да запазят добрия си вид. Въпреки че много хора използват масла за обработка на кожени изделия, бебешкото олио може да бъде добър заместител, ако нямате такова под ръка. Също така трябва да се уверите, че сте избърсали излишното масло, след като сте нанесли бебешкото олио.

Омекотяване на обувки с гумена заварка

Няколко съвета могат да направят процеса на пробиване лесен. Първо, опитайте се да носите обувките си през различни дни, за да се напаснат правилно. След това увеличете времето, през което ги носите, с течение на седмиците. В края на третата седмица, обувките би следвало да се чувстват по-удобно. А до края на четвъртата седмица обувките вече ще прилягат на краката ви като ръкавица.

Когато са износени, те се чувстват по-удобно, отколкото когато сте ги купили за първи път. Това е така, защото кожата е омекотена. Ако все още изпитвате затруднения, опитайте да използвате домашни средства за омекотяване на кожата.

 

няма гласове
, обновено на 19/10/2022
автор: Note.bg