Как да направите ремонта на дома си по-лесен и евтин

Как да направите ремонта на дома си по-лесен и евтин

Обновяването на дома може да бъде скъпо. Разходите могат бързо да нараснат - от наемането на изпълнители до закупуването на уреди и материали. За щастие, има начини да спестите пари, когато обновявате жилищното си пространство. Независимо дали искате да направите малки промени, или напълно да ремонтирате дома си, тези стратегии ще ви помогнат да получите най-много пари.

Преговаряйте, преди да наемете изпълнители

Преди да наемете изпълнители, помолете ги да преговарят с вас за тарифите си. Изпълнителите знаят, че са в позиция на власт, когато провеждат интервюта с потенциални клиенти. Вие сте тези, които им плащат, така че трябва да се опитате да играете твърдо, когато става въпрос за разходи. Ако не се чувствате комфортно да правите това, винаги можете да привлечете трета страна, която да преговаря от ваше име. Агент по недвижими имоти или приятел с опит в строителството може да ви помогне да постигнете по-добра сделка.

Винаги изисквайте подробни разписки

Ако плащате на изпълнител за ремонта на дома си, винаги трябва да изисквате подробни разписки за материалите. Това ще ви улесни при освобождаването на залога на изпълнителя по-късно, ако се наложи да рефинансирате жилището си. Ако възникне спор относно сумата, която дължите, ще имате нещо писмено, което да доказва, че сте платили за определени елементи. Можете също така да използвате тези разписки, за да приспаднете разходите за ремонта от данъците си. Винаги пазете касови бележки за всички материали, които купувате за обновяване и ремонт. Те ще ви бъдат полезни, когато подавате данъчни декларации или кандидатствате за ипотечен кредит.

Пазарувайте материали сами

Когато наемате изпълнители за ремонт, те може да се опитат да ви продадат материали, от които не се нуждаете. Ако отидете в магазин като Home Depot, можете да разгледате какви материали препоръчват, както и какво е необходимо за работата. Можете също така да разговаряте с продавачите в магазина, те могат да ви помогнат да разберете какво ви е необходимо. Изпълнителите също могат да се опитат да ви продадат материали, от които печелят. Например, те могат да се опитат да ви продадат собствена марка плочки или други материали, които може да са по-скъпи от генеричните марки. Винаги правете собствено проучване, преди да закупите каквито и да било материали, за да сте сигурни, че сте избрали най-добрия продукт за вашия дом на достъпна цена. Можете дори да се възползвате от безплатни мостри на плочки, бои и други материали, за да видите как изглеждат на живо, преди да ги закупите.

Актуализирайте само това, което ви е необходимо

Ако ремонтирате дома си, може да видите няколко области от жилищното си пространство, които се нуждаят от подобрение. Но не е необходимо да ремонтирате всяка стая в дома си. Помислете кои области са най-важни за вас и за нуждите на вашето семейство. Има ли течащи тръби или помпа за отводняване, която се нуждае от подмяна? Има ли електрически или водопроводни проблеми, които трябва да бъдат решени? Ако ремонтирате, за да продадете дома си, помислете кои подобрения ще увеличат най-много стойността на дома ви.

Заключение

Ремонтът на дома може да бъде скъп, но има начини да спестите пари, като същевременно подобрите жизненото си пространство. Когато ремонтирате дома си, винаги изисквайте подробни касови бележки и пазарувайте материали сами, за да получите най-добрия продукт на най-добра цена. Можете също така да обновявате само това, от което се нуждаете, като определяте приоритети за това кои ремонти и обновявания са най-важни за вашето семейство.

няма гласове
, обновено на 21/09/2022
автор: Note.bg