Как да обзаведем кухнята

Как да обзаведем кухнята

И така, подготвяте се да преустроите кухнята си и се чудите: "Как да избера цветове?" Е, има много възможности за избор, когато става въпрос за дизайна на кухнята. В тази статия ще разгледаме някои от възможностите, включително какъв тип осветление да използвате, място за съхранение и варианти за обзавеждане. Има и много чудесни идеи за аксесоари и осветителни тела, така че можете да създадете чудесно изглеждаща кухня на достъпна цена.

Възможности за обзавеждане

Обмислянето на възможностите за обзавеждане на кухнята може да ви помогне да направите интелигентен избор. Можете да избирате измежду много различни видове дървесина, а процесът на избор ще зависи от бюджета и стила на дизайна на вашата кухня. Дървото е издръжлив материал, който се предлага в много различни цветове и текстури.

Възможности за съхранение

Можете да намерите множество възможности за съхранение на кухненските мебели. Независимо дали стилът ви е модерен, традиционен или нещо средно, има вариант за съхранение. Кухненските шкафове, например, могат да бъдат чудесно място за съхранение на подправки, прибори за хранене и други предмети. Можете също така да използвате шкафовете за съхранение като работна станция и за съхранение на тежки чугунени съдове. И макар че може да изглеждат като кухненски мебели, много решения за съхранение ще изглеждат еднакво добре в трапезарията, дневната или офис пространството.

Цветове за избор

За модерна, шикозна кухня използвайте бледо зелено или нежно прасковено. Зеленото е цветът на живота, а меките му, приглушени нюанси са много универсални. Зеленото се съчетава прекрасно с бяло или други светли цветове и е идеален цвят за акцент в по-малка кухня. Зеленото също така придава на помещението романтичен и женствен вид. Независимо дали ще изберете бледо или наситено зелено, със сигурност ще харесате крайния резултат.

Възможности за осветление

Когато обмисляте варианти на осветление за вашата кухня, помислете за различните начини, по които ще я използвате. Кухнята често се използва за готвене, организиране на вечери и писане на домашна работа. Поради това тя се нуждае от различни видове осветление, включително осветление за задачи, акцентно осветление и обща околна светлина. В идеалния случай ще изберете схема на осветление, която допълва нуждите ви за готвене, като същевременно минимизира консумацията на енергия. Ако предпочитате да спестявате пари, помислете за економична печка за вграждане. Модерните печки предлагат високо качество, срещу добрър клас. Можете дори да откриете добри печки - в магазини за електроуреди с транспортни дефекти. 

Добавяне на маса за хранене

Добавянето на маса за хранене в кухнята, може да ви помогне да създадете чудесно пространство за семейно хранене. Малка маса е идеален вариант за малкото пространство и около нея могат да се настанят удобно двама или четирима души. Освен това, те са с височина на плота, така че могат да се удвоят като импровизиран остров и да увеличат пространството в кухнята ви с до 20 процента. Можете да намерите такава в златисто или бяло, в зависимост от цветовата ви гама.

Добавяне на огледало

Добавянето на огледало към стените на кухнята ще създаде чувство за удвояване и добавяне на допълнително пространство на стената. Голямото огледало не само ще помогне на помещението да изглежда по-голямо, но и може да отразява светлината от други части на къщата. Независимо от размера на кухнята ви, огледалото в рамка може да ѝ помогне да изглежда по-голяма и по-светла от всякога. Това може да я накара да изглежда дори по-голяма, отколкото е в действителност. 

Добавяне на плаващ рафт

Добавянето на плаващ рафт в кухнята е чудесен начин да добавите място за съхранение, без да заемате ценно пространство на стената. Тези рафтове са идеални за съхранение на по-големи предмети и красиви декоративни предмети, които използвате от време на време. Освен това, те изискват минимална поддръжка; трябва само да се почистват от прах и да се поддържат чисти. 

няма гласове
, обновено на 27/07/2022
автор: Note.bg