Как да осигурите комфорт в офиса?

Как да осигурите комфорт в офиса?

Според експерти, с увеличаването на степента на удобство, уют и благоприятните условия за работа в офиса се увеличава и работоспособността на служителите. Направени са редица проучвания в областта и всички те достигат до един и същи извод: атмосферата в интериора на корпоративната среда е от съществено значение за крайните резултати в оперативния процес, а и в прогреса на цялата компания. 

Може да се твърди, че незначителни на пръв поглед промени в интериора на офиса всъщност биха довели до сериозно покачване на продуктивността. А с кое друго, ако не с комфорта да започнем в промяната към един по-приятен и мотивиращ корпоративен дизайн на работното място? Вижте нашите предложения, с които бързо и лесно да направите от офиса си едно наистина удобно за действие и просперитет кътче. 

Всичко започва с работния стол

Ако трябва да сме още по-точни, всичко започва от него. Тук се вземат важните решения, сменят се стратегии и изобщо се работи от ранни зори до късни вечери. Ортопедите от друга страна, са на мнение, че над 50% от ставните, костните и заболяванията, свързани с мускулатурата или нервните окончания днес се дължат именно на неправилна и неудобна работна офис позиция. Тя няма как да бъде коригирана на грешния стол.

Нашият съвет е да инвестирате в надеждни и ергономични офис столове от DK Style не само за себе си в директорския кабинет, а за всеки един от служителите си. В крайна сметка, те са сърцето на вашата фирма.

Премахнете всички излишни предмети

Те само разсейват и привличат вниманието без нуждата от това. Никой не казва да лишавате изцяло офис интериора от декорация. Тя обаче трябва да е семпла и стилна, но не и натрапчива. Нещо повече – прекалено много декори в малки офис пространства, създават усещането за теснота в помещението. Това няма как да не повлияе на психиката и настроението на служителите.

Баланс между отворени и затворени места за съхранение 

Добре е да комбинирате и двата типа мебели, където да прибирате документите и останалите офис консумативи. Има книжа и папки, за които е редно да седят прибрани и на сигурно място, та дори ако е нужно и в шкаф със заключващ се механизъм. Останалите вещи, с които боравим постоянно в офис пространството си, могат да останат както се казва на показ и дори на една ръка разстояние. За целта ги разпределяйте по отворените етажерки в помещението. 

Изберете подходящо осветление

Знаете ли, че неправилно подбраното офис осветление може да наруши зрението за по-малко от половин година? Някои осветителни тела пък са неподходящи със своята крещяща визия и точно като излишната декорация, могат да разсеят работещите. Бъдете изключително внимателни в подбора на лампи. Те трябва да са функционални, стилни, но по възможност семпли, тоест да извършват почти в тишина основното си предназначение и да пасват на околната обстановка. 

Кои са подходящите цветове за офис пространството?

Психолозите са на мнение, че всяка стая си има перфектен цвят. Така например, розовото и синьото са отлични варианти за спалнята, защото успокояват и предразполагат към почивка и отмора. Какво се пада обаче на офис пространството? Тук имате свобода на избор, тоест първо трябва да прецените какво целите.

Ако искате да събудите творческото мислене, заложете на жълтото, оранжевото и нюанс резеда. Ако пък по-скоро държите на спокойствие и монотонен процес на работа, заложете на сивото, кафявото, бялото и бежовото. 

Както виждате с малки детайли, можете да постигнете големи промени в офис пространството. Удостоете го с нужното внимание и старание, за да се радвате на оптимална работна среда!

няма гласове
, обновено на 01/07/2022
автор: Note.bg