Как да освежите кухнята си с по-малък бюджет

Как да освежите кухнята си с по-малък бюджет

 Средният ремонт на кухня може да достигне хиляди долари и това не е изненадващо. Кухнята играе голяма роля във вашия дом и те също заемат доста място. Ако ще сменяте плочки, плотове и шкафове, всичко се добавя. За съжаление преустройството на вашата кухня също отнема много време. Освен това ще трябва да работите около графика на изпълнителя.

Но това не означава, че не можете да освежите малко кухнята си тази година. Независимо дали сте домакин на вечери или просто се наслаждавате да печете бисквитки за себе си, вашата кухня вероятно ще се нуждае от лек редизайн.

Какво можете да направите, което няма да разбие банката и също така да не отнеме много от ценното ви време? Ето няколко бързи надстройки за вашата кухня тази зима:

Фокусирайте се върху един видим елемент

Мивката за кухня е може би най-видимото голямо нещо във вашата кухня, освен по-скъпите уреди. Лесно е да игнорирате мивката, когато мислите за ремоделиране. Докато смяната на хладилник или двойна фурна е скъпа, нова мивка няма да смаже портфейла ви. Най-добрата част е, че инсталирането не отнема много време.

Мивките от неръждаема стомана са добър залог, когато става въпрос както за външен вид, така и за функционалност. Освен това са лесни за почистване след тежко миене на съдове! Ако винаги сте искали двойна мивка или по-просторна в различна форма като мивките на бранда Blanco, сега е идеалният момент да изберете. Ако харесвате мивката, която имате, опитайте да смените смесителя за евтино преустройство.

Сменете дръжките и копчетата

Ако сте наследили по-стара кухня, вероятно сте се уморили да гледате същите стари дръжки. Подмяната на дръжките на шкафа е бързо и лесно надграждане. Дръжките с полиран никел са на мода в момента, но можете да търсите и по-цветни опции. Ако в местния магазин за хардуер няма нищо, което харесвате, потърсете вдъхновение онлайн в магазини за хоби или занаяти.

Сменете вратите на шкафа или ги боядисайте

Уморихте ли се да гледате едни и същи стари шкафове? Опитайте да замените няколко от вратите със стъкло за модерен външен вид. Ако не обичате да показвате приборите си, изберете вместо това матово стъкло. Ако се чувствате наистина приключенски настроени, можете дори да изберете отворени рафтове. Може да са необходими малко повече усилия, за да ги поддържате чисти, но това ще направи малката кухня да изглежда по-просторна.

Смяната на вратите на шкафа обаче може да отнеме известно време. За още по-бързо надграждане опитайте да ги боядисате в различен цвят. Топлите цветове като червено и оранжево работят чудесно във всяка кухня. Тъмните цветове могат да направят голяма кухня по-уютна. Няколко слоя боя могат да направят чудеса за стара или остаряла кухня.

Изберете цветова схема и аксесоари около нея

Цитрусовите цветове като жълто, червено и оранжево могат наистина да променят облика на една кухня. Докато жълтият хладилник може да е малко (да не говорим за скъп!), можете да вземете по-малки уреди в ярки цветове. Тостер с черешово червено или жълт блендер може да освежи плотовете ви. Най-добрата част? Винаги можете да ги приберете, ако по-късно промените кухненския декор.

Не е нужно да се ограничавате и до кухненски уреди. Придържайте се към вашата тема, когато пазарувате кърпи за чинии, поставки за саксии и други дребни предмети. Еднаква цветова палитра в цялата кухня ще я направи да изглежда сплотена.

Актуализирайте осветлението

Светлините могат да променят атмосферата на всяка стая, но имат двойна функция в кухнята. Имате нужда от функционално осветление в определени зони, като например над мивката и печката. Опитайте да поставите малко светлини в шкафовете, за да премахнете сенките и да улесните намирането на нещата. Ако сте загрижени за сметките за енергия, LED светлините са чудесен вариант. След като завършите функционалните надстройки, изберете няколко луксозни висящи лампи за чисто нова кухня!

няма гласове
, обновено на 01/08/2023
автор: Note.bg