Как да поддържаме тена си дори през зимата?

Как да поддържаме тена си дори през зимата?

Отново настъпи онзи момент от годината, когато времето започва да се променя, а дните стават по-кратки. За много от нас това означава, че кожата ни започва да се чувства суха и матова. Но не се отчайвайте! Има много неща, които можете да направите, за да запазите най-добрия вид на кожата си дори и посред зима.

Ето нашите най-добри съвети:

1. Овлажнявайте, овлажнявайте, овлажнявайте!

Това е най-важното нещо, което можете да направите за кожата си през зимата. Уверете се, че сте избрали овлажняващ крем, който е подходящ за вашия тип кожа - ако не сте сигурни, попитайте продавач-консултанта или вашия лекар. И не забравяйте да го нанасяте както върху шията и деколтето, така и върху лицето си. За да запазите тена си, не се колебайте да използвайте спрей за тен, който се нанася много лесно и ще запазите красивия си тен за по-дълго време.

2. Пийте много вода

През зимата е важно да поддържате хидратацията си, както и по всяко друго време на годината. Но може да е лесно да забравите да пиете достатъчно вода, когато навън е студено. Затова се уверете, че държите бутилка с вода със себе си и отпивате редовно през деня.

3. Хранете се здравословно

Това, което ядете, оказва голямо влияние върху кожата ви. Затова се уверете, че ядете много плодове и зеленчуци, които са пълни с витамини и антиоксиданти, полезни за кожата ви. Опитайте се да ограничите приема на захар и преработени храни, които могат да предизвикат възпаления.

4. Спете достатъчно

Сънят е от съществено значение за доброто здраве, а това включва и здрава кожа. Затова се уверете, че спите поне 7-8 часа всяка нощ.

5. Упражнения

Упражненията са чудесни за цялостното ви здраве, а също така могат да помогнат за подобряване на кожата ви. Това е така, защото когато правите упражнения, увеличавате притока на кръв и се освобождавате от токсините, които могат да се натрупат в кожата ви.

6. Защитете кожата си от студа

Когато сте навън в студа, не забравяйте да се покриете колкото е възможно повече. Носете шал, шапка и ръкавици и ако можете, избягвайте да сте на вятъра. Относно слънцето, съветваме ви да се насочите към спрей със защита като този: https://sunlike.bg/bg/category/shimmering-spray-oils, който да нанасяте преди да излезете навън. Така ще предпазите кожата си освен от студа и от слънцето.

7. Полагайте грижи за ръцете и краката си

Ръцете и стъпалата ви често са първите места, които показват признаци на сухота през зимата. Затова се уверете, че редовно използвате крем или лосион за ръце, и не забравяйте да обувате чорапи през нощта, за да поддържате краката си хидратирани.

8. Ограничете престоя си на слънце

Това може да изглежда нелогично, но всъщност е важно да ограничите престоя си на слънце през зимата. Това е така, защото слънцето все още може да увреди кожата ви, дори когато навън е студено. Затова, ако ще бъдете на слънце, не забравяйте да използвате слънцезащитен крем.

9. Посетете дерматолог

Ако сте загрижени за кожата си през зимата или имате някакви необичайни кожни промени, добре е да посетите дерматолог. Той може да ви помогне да разберете какво се случва и да ви предостави възможности за лечение.

Надяваме се, че тези съвети ще ви помогнат да поддържате тена си дори през зимата. Само не забравяйте да бъдете търпеливи - може да отнеме няколко седмици, докато кожата ви се приспособи към промяната на сезона. А ако имате някакви притеснения, не се колебайте да се обърнете към дерматолог.

няма гласове
, обновено на 28/10/2022
автор: Note.bg