Как да покълнат семената от канабис?

Съобщение за грешка

  • Deprecated function: Optional parameter $key declared before required parameter $is_multi is implicitly treated as a required parameter in require_once() (line 342 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/includes/module.inc).
  • Deprecated function: Optional parameter $route declared before required parameter $is_multi is implicitly treated as a required parameter in require_once() (line 342 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/includes/module.inc).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::current() should either be compatible with Iterator::current(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::next() should either be compatible with Iterator::next(): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::key() should either be compatible with Iterator::key(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::valid() should either be compatible with Iterator::valid(): bool, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::rewind() should either be compatible with Iterator::rewind(): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
Как да покълнат семената от канабис?

Покълването е процес, при който ново растение започва да расте от семе. Семена канабис съществуват в много различни сортове и качеството им се различава драстично.

В България е забранено отглеждането на растения канабис. Не е забранено обаче да се сдобиете с пакетче семена за сувенирни цели. Можете и да го подарите на някой, който би се зарадвал на такъв подарък. В Seedsmafia например ще откриете огромно разнообразие от сортове семена марихуана, които да ви послужат за подарък или сувенир. Решихме да ви разкажем повече за това как семената канабис покълват и има ли нещо специално в този процес. Статията ни е изцяло информативна, предвид ограниченията от закона за отглеждането на растения. Създадохме я само и единствено с цел любознателност.

Семената канабис може да са различни цветове

В зависимост от сорта, семената могат да са тъмнокафяви, зеленикави или светли. По цвета не можете да определите нито какъв точно е сортът, нито дали семето е достатъчно узряло. Ако обаче вземете семенце в ръка, то трябва да е твърдо. Важно е на семената да им се осигури подходяща среда за покълване. Нека да видим как.

Кой е най-добрият начин за покълване на семената на канабис?

Семената на канабиса изискват три неща, за да покълнат: вода, топлина и въздух. Поради това не е много трудно да се отглеждат. Най-често срещаният метод включва използването на няколко парчета кухненска хартия, накиснати с вода. Ще са ви необходими следните неща - кухненска хартия, семена и две чисти чинии.

Етап 1

Вземете четири салфетки от кухненската хартия и ги накиснете с дестилирана вода. Опитайте се да напоите салфетките, но не да подгизват, тоест да няма капеща вода.

Етап 2

Вземете две от салфетките и го поставете върху едната чиния. Разпръснете семената на разстояние едно от друго и ги покрийте с другите две мокри салфетки.

Етап 3

Захлупете с втората чиния. Това е необходимо за да се осигури тъмнина на семената.

Етап 4

Погрижете се и за температурата в помещението. Тя не трябва да е нито прекалено ниска, нито прекалено висока. Когато сте готови с всичко това, остава само да изчакате семената да покълнат. Ако забележите, че салфетките започват да изсъхват, тогава трябва да ги намокрите отново.

Някои семена покълват много бързо, докато други могат да отнемат няколко дни. Знаете, че едно семе е покълнало, след като семето се разцепи и се появи единичен кълн. Това всъщност е коренчето, което ще се превърне в основно стъбло. Когато то се появи, означава, че семето е покълнало.

Не е добра идея да докосвате нито семето, нито кълна, защото средата трябва да бъде стерилна.

марихуана в буркан

Присаждане на покълнали семена от канабис

След като е покълнало, семето трябва да се премести в средата за отглеждане. Малките саксии са напълно подходящи като за начало. Напълнете една такава саксия с рохкава почва и направете дупка в средата с молив или химикал. Прехвърлянето на покълналото семенце трябва да стане много внимателно, като за тази цел е най-добре да използвате пинсети. Трябва да положите семето по такъв начин, че коренчето да сочи надолу. След това го заровете с пръстта. Полейте добре, като тук най-доброто, което можете да използвате е спрей бутилка, благодарение на която, да полеете обилно без да препълвате с вода. Ако случайно прекалите с поливането, тогава семето ще се задуши и няма да порасне.

Обърнете внимание на температурата и нивото на влага в почвата. Ако всичко е нормално, до седмица и половина трябва да видите как стеблото на растението започва да пробива.

Някои семена може да покълнат по-бавно, други може да пораснат по-бавно. Можете да отгледате едно растение и ако ви е допаднало, да вземете семената му и да го засадите наново.

Заключение

Отглеждането на семена коноп не е никак трудно. Това е и причината, в миналото моряците да са носили семена навсякъде с тях, за да може, ако попаднат на необитаем остров да ги посеят и да порасне коноп, с който да поправят кораба си и да отплават.

рейтинг: 5 (1 глас)
, обновено на 02/03/2021
автор: Note.bg