Как да видим каква ни е графичната карта на компютър с Windows 10

Как да видим каква ни е графичната карта на компютър с Windows 10

Имате компютър, но не знаете всичко за него? Желаете да подобрите неговата работа, но преди това е необходимо да проверите някои неща?

Започнете от наличната графична карта, а след това изберете и нова такава, която да се отличава с безупречни параметри. Без значение дали използвате лаптоп или настолен компютър, и в двата случая е от значение да разполагате с мощна видео карта, която да Ви осигури и съвършена картина. Разгледайте гамата графични карти за компютър, като преди това извършите задължителната проверка на това каква използвате в момента. 

Как да проверим с каква графична карта е компютърът ни

  • При компютри с Windows 10 трябва да се избере “Task Manager”;

  • След това отидете на “Performance”;

  • Кликнете на “More info”;

  • В горния десен ъгъл ще откриете името на производителя и модела на графичната карта;

  • При наличието на няколко видео карти ще видите няколко обозначения - GPU 1, GPU 2 и др. Тук можете да получите и информация за работата на компютърния хардуер;

  • В случай, че използвате Windows 7, същата тази информация с помощта на DirectX Diagnostic Tool;

  • Отидете на “Display”, като в секция “Device” ще откриете вида на използваната видео карта.

Какво трябва да знаем при избора на нова

Когато решим, че е време да изберем нова видео карта за PC, е задължително да сме добре информирани за параметри като производителност на чипа, интерфейс, тип на паметта, честота на ядрото и др. Гаранционният срок е също от голямо значение, също както и допълнителните екстри, включени към спецификацията.

В магазин Ardes.bg Ви очакват супер предложения от най-висок клас и на най-ниски цени. Преди да поръчате нова графична карта, изберете надежден производител с доказало се в областта име.

Защо да изберем магазин Ардес

В онлайн магазин Ардес има високотехнологични предложения, които не срещат аналог и които се предлагат на крайния купувач на една разумна и конкурентна цена. Ако искате да подобрите работата на лаптопа или настолния PC, изберете магазин Ардес и се доверете на най-добрите марки в областта на високите технологии. Купете видео карта на изгодна цена и се насладете на отлична резолюция и ярка картина. Време е да преоткриете употребата на компютърната техника.

посетете>
рейтинг: 5 (1 глас)
, обновено на 25/11/2020
автор: Note.bg