Как да защитите татуировките си от слънцето?

Как да защитите татуировките си от слънцето?

Темата с татуировките е много деликатна, защото кожата на всеки човек може да бъде много различна. Именно затова е важно да се съобразите с няколко стъпки, чрез които ще успеете да предпазите мастилото по кожата си. В днешната статия ще ви представим точно тях. 

Съвети за току-що направена татуировка

На първо място е изключително важно да знаете, че това е рана, за която трябва да се грижите много внимателно. Няколко часа след направената татуировка е необходимо да я измиете добре с дезинфекциращ сапун, който да премахне остатъка от мастилото и да започне оздравителният процес. 

Когато я изсушите добре е важно да я намажете с крем, гел или мас, които да са много мазни. Един от триковете за красива татуировка е именно да не я оставяте суха. Мажете през няколко часа, а вечерите, след като намажете, може да увиете с плик, за да не изцапате леглото и дрехите си. 

Когато минат няколко дни е добре да нанесете защита от слънцето. Това е изключително важно, за да може да не наранявате допълнително кожата си от вредните слънчеви лъчи. Също така добрата слънцезащита ще помогне на татуировката ви да запази цветовете си и избледняване може да има чак след години, а понякога и въобще да няма. Хубаво е да не забравяте, че е добре да нанасяте слънцезащита за лице и тяло независимо дали имате, или нямате мастилени декорации по кожата си.

Съвети за татуировка на няколко години

Ако вече имате татуировка от няколко години и искате да подобрите нейното състояние е необходимо да правите няколко много лесни действия. На първо място винаги нанасяйте много мазен крем или масло на местата, на които имате трайна рисунка, или надпис. 

За да може да поддържате красива кожата си е добре да употребявате ексфолианти за тяло, за да може да премахвате мъртвата кожа и грубите участъци. По този начин ще успеете да направите кожата си по-гладка, а татуировките по-видими и красиви. 

Залагайте на добра слънцезащита, защото рисунките може да избледнеят с времето. Дори и да не се излагате на толкова силно слънце, може да забележите избелване на някои по-видими части от нея, което ще намали ефекта й. Залагайте на по-високи фактори, за да може да си окажете необходимата защита. Не забравяйте, че трябва да я нанасяте периодично в деня, защото по този начин ще може да се защитите напълно. 

Татуировките са много важно решение, което взето веднъж трябва да се грижите за тях наистина добре. По този начин ще успеете да запазите цветовете им, дори самата текстура върху кожата ви. Залагайте на качествена козметика, с която да дадете необходимата хидратация на кожата си. Слънцезащитата е изключително важна, за да може да запазите цветовете такива, каквито ги помните още през първите няколко дни. 

Не подценявайте ежедневната грижа, която след душ е задължителна. Именно тя ще ви помогне да поддържате красиви рисунките и надписите си, и ще може да ги запазите за по-дълго време. Залагайте на мазни кремове, гелове и мас. Използвайте антибактериален сапун в първите няколко дни, след това почиствайте редовно с измивния продукт, който харесвате.

няма гласове
, обновено на 20/05/2022
автор: Note.bg