Как парфюмът ви да издържа максимално дълго време?

Как парфюмът ви да издържа максимално дълго време?

Освен избирането на самия парфюм е важно и да издържи толкова време, колкото ви е необходимо. Затова в днешната статия ще ви запознаем с трикове за задържане на аромата. По този начин ще успеете да му се наслаждавате по време на специалните моменти и ежедневните задачи.

Кога точно да се напръскате с парфюма си?

Истината е, че и моментът на впръскване има голямо значение, за да запазите нотките на парфюма за по-дълго време. Експертите препоръчват да го правите непосредствено след като излезете от банята, дори на леко влажна кожа.

Тук трикът е след като сте се напръскали да изчакате няколко минути, за да може капките да изсъхват в кожата ви. Затова е добре да изчакате известно време преди да се облечете с любимите си дрехи. Така ще “заключите” ароматните частици и ще ги запазите в кожата си. 

Мит ли е търкането на напръсканите китки?

Истината е, че много хора правят грешката да търкат китките си след като са били напръскани с парфюм. Докато много хора си мисля, че по този начин активизират парфюмните нотки, всъщност правят точно обратното, разрушават ги. 

За да имате най-добър ефект е важно след нанасяне да не търкате кожата си, за да може да запазите ароматните молекули. Сами ще се убедите, че това е правилният начин за “запечатване” на любимия ви парфюм. Ако все още не сте избрали аромат се насочете към парфюми онлайн, където има голямо разнообразие от оригинални ароматизирани нотки. 

Лосионът за тяло прави чудеса!

Козметиката, която използвате за тяло би била перфектна за задържане на аромата на парфюма ви. Тук е добре да направите следните стъпки. Ако вашият парфюм има лосион, с който са от една линия е добре да използвате него. По този начин ще успеете да активизирате аромата и да го направите по-устойчив. 

Ако пък не разполагате с този лосион или самият парфюм няма такъв може да употребявате всеки един, който няма добавени аромати. След душ може да нанесете малко количество на съответните зони, които ще разберете в следващата точка. Също така може да нанесете малко количество крем, напръскайте парфюма си, изчакайте да изсъхне и облечете дрехите си.

Местата, на които да наблегнете

Едно от най-важните неща е да знаете, къде точно да нанесете ароматните капки, за да се насладите на по-дълготраен аромат. Започнете с китките, зад ушите, вътрешната страна на лактите и зад коленете. Ако ви е по-лесно може да ги запомните и като местата с най-много вени. 

Напръскайте косата си

Истината е, че е доказано, че косата задържа много повече аромат, отколкото кожата. Затова е добре да нанесете малко количество и от далече, за да не нарушите мекотата на косата си и нейната структура. Хубаво е след нанасяне на парфюма върху косата да поставяте повече балсами, маски и хидратиращи продукти, за да я защитите. 

Изборът на парфюм е изключително важен, но какво ако изберете подходящия, но не се задържа на кожата ви? Именно затова е добре да пробвате съветите, които ви дадохме в днешната статия. Точно след баня нанесете аромата или преди това сложете лосион. Винаги изчаквайте кожата ви да изсъхне добре преди да сложите дрехите си. Ако искате да направите всяка стъпка опитайте да напръскате косата и да спазите важните места за нанасяне. Кой е любимият ви парфюм?

няма гласове
, обновено на 15/04/2022
автор: Note.bg