Как правилно да се грижим за домашните чехли

Как правилно да се грижим за домашните чехли

Има няколко правила за грижа за чехлите, които трябва да се спазват:

Всеки член на семейството трябва да носи свой собствен чифт чехли.

Сменяйте чехлите на всеки 4 месеца. За съжаление не всеки има тази възможност. Затова се опитайте да перете домашните чехли поне веднъж месечно.

Ако чехлите са мокри от пот или течност, подсушете ги. Това ще предотврати по-нататъшното размножаване на патогенни бактерии. Ако това не се направи, вероятността от развитие на гъбички е висока.

На гостите трябва да се дават еднократни чехли, които не трябва да се носят на боси крака. След употреба те трябва да бъдат изхвърлени. Ако не можете да си позволите чехли за еднократна употреба, купете гумени или дунапренени чехли, защото се измиват и перат много лесно.

Хавлиените чехли трябва да се перат всяка седмица.

Избягвайте да излизате извън дома с домашни чехли (например до съседите), защото така се внасят в дома ви замърсявания.

Грижата за домашните чехли е важен момент. Те трябва да се мият периодично под чешмата или в пералня - следователно чехлите не трябва да съдържат елементи, които губят формата си при намокряне. Най-простият и очевиден пример е картонената подплата в подметката, която лесно се намокря и мачка. Също така, не забравяйте за кристали, пайети, фиксирани с тънки нишки или залепени за тъканта. При машинно пране те ще отлетят лесно и бързо. Така чехлите ще загубят своята „художествена стойност“. А представете си, какво ще стане след пране с домашни чехли с пера.

Когато избирате домашни чехли, трябва да вземете предвид много нюанси. В крайна сметка те могат да причинят значителна вреда на вашето здраве, ако не са избрани правилно. Обърнете внимание не само на цвета и стила, но и на материалите, вземете в предвид изработката им, за да сте сигурни, че ще можете да ги използвате за по-дълъг период от време. Бъдете здрави!

Източник: https://pantofi-bg.com/

няма гласове
, обновено на 04/05/2022
автор: Note.bg