Какви модели автомобилни гуми Pirelli да изберем за автомобила си?

Какви модели автомобилни гуми Pirelli да изберем за автомобила си?

Покупката на оригинални гуми за коли под марката Pirelli е оправдана в много направления, тъй като това ще допринесе за стабилността на автомобила на пътя, за повишаване на сцеплението с пътната настилка, за икономия на гориво и намаляване нивото на генерирания шум. Какви маркови модели се предлагат и какви тънкости се крият зад правилния избор?

Какво се крие зад успеха на гумите Pirelli?

Това е световно известна италианска марка за производство на гуми от 19 век. С десетилетия на упорита работа и постоянни тестове и изследвания, компанията успя да създаде продуктова линия, надминаваща по качество и дълготрайност конкурентите. Ключът в успеха на италианската марка Pirelli е фокусът на компанията върху изследователската и развойна дейност за подобряване качеството на съществуващите и новото поколение гуми. Към момента, фирмените продукти са на пето място по продажби на пазара.

Над 20 фабрики на компанията Pirelli са разпръснати по целия свят, където се произвеждат автомобилни гуми от екологично чисти материали. Отличават се с иновативен и функционален дизайн на протектора, а качественият каучук прави продуктите дълготрайни и устойчиви на износване.

гуми Pirelli

Какви са предимствата на гумите Pirelli?

  • повишена износоустойчивост – при внимателна употреба и без агресивно шофиране подобни продукти ще ви служат вярно няколко сезона;
  • лесно и безопасно шофиране – добре подбраният състав на каучуковата смес и иновативната конфигурация на протекторните ламели създава условия за стабилно и безопасно шофиране;
  • отлично сцепление – внедрените десетки технологии за оразмеряване и подредба на протектора, дълбоките канали и прецизното им разпределение позволяват ефективното изхвърляне на водата и подобряване на устойчивостта на колата, дори и при шофиране по мокри пътища;
  • оптимизират разхода на гориво – намаленото съпротивление при търкаляне и добрият баланс, спомагат за спад в разхода на горивото и създаването на по-ниски нива на шума;
  • минимален спирачен път – поради добре подбраната каучукова смес и отличното сцепление, спирачният път е минимален, което прави шофирането безопасно и сигурно дори и при влошени метеорологични условия.

Кои са важните особености при избора на качествени гуми Pirelli?

Когато се прави избор, много е важно да се определи сезонността: летни, зимни или всесезонни. Съставът на каучука на моделите за лятото е такъв, че запазва еластичността си и сцеплението с пътя, дори и когато навън времето е горещо. При вторите гъвкавостта на каучука също се запазва, но при ниски температури. Третите са подходящи за целогодишно използване, но се препоръчват при относително умерен климат.

Размерите са от ключово значение. Изписани са на страничния борд и изглеждат като 205/55 R16. 205 е широчината на профила в милиметри, а 55 е височината в проценти, спрямо ширината. R показва радиалната структура на вътрешните нишки, а 16 е вътрешният диаметър в инчове. Това показва колко цола е колелото и то трябва да съответства на външния диаметър на джантата.

Какво съветват специалистите?

Експертите съветват да не се пести от покупката на качествени гуми под марката Pirelli, тъй като освен гореописаните предимства, подобни продукти ще увеличат надеждността и безопасността ви на пътя. Не бива да се използват всесезонни модели в региони, където зимата е сурова и температурите падат под – 15 градуса. Да не се слагат размери, които не са препоръчани от производителя на моторното превозно средство. Това може да влоши различни характеристики на автомобила, включително и неговите управленски параметри.

За покупката на качествени и оригинални продукти Pirelli се препоръчва пазаруването само от проверени и доказани през годините търговци. Само в този случай ще откриете добро съотношение между цена и качество.

рейтинг: 5 (1 глас)
, обновено на 30/11/2022
автор: Note.bg