Какви видове щори да изберем?

Какви видове щори да изберем?

Има много различни видове щори. В тази статия ще разгледаме дървени щори, венециански щори, клетъчни щори и PVC щори. Кои трябва да купите? Какви характеристики трябва да търсите, когато ги купувате? Да започваме! Какво е общото между тези различни видове? Ето някои от техните плюсове и минуси.

Дървени щори

Дървените щори придават стил и уединение на вашия дом. За разлика от другите видове щори, дървените са лесни за регулиране както на нивото на осветеност, така и на посоката. Освен това, тези щори ви помагат да блокирате отблясъците от екраните и да подобрите усамотението си. Може да не го осъзнавате, но дървените щори са силно изолиращи и могат да ви помогнат да намалите сметките си за електроенергия. Освен това, те издържат дълго време, така че са рентабилна инвестиция.

Когато купувате дървени щори, не забравяйте да измерите добре прозорците си. Следвайте указанията в описанието на продукта, за да определите дълбочината на монтажните скоби. Въпреки че е възможно да монтирате дървени щори сами, трябва да знаете, че е възможен и професионален монтаж. За да избегнете наемането на професионален монтажник, прочетете описанието на продукта преди да поръчате.

Венециански щори

Венецианските щори са предназначени да блокират навлизането на светлина и любопитни погледи в дома ви. Предимствата на венецианските щори са много и има много различни видове, от които да избирате. Можете също така да персонализирате вашите щори с механизми за безопасност за деца за ваше удобство.

Освен че са издръжливи, венецианските щори се нуждаят от периодично почистване и поддръжка. Почистването им е лесно и ще ги поддържа в отлична форма години наред. Просто използвайте кърпа за прах или мека кърпа, за да отстраните праха и мръсотията от вашите щори. Ако е необходимо, можете да използвате мек препарат за почистване на щорите. Може да се наложи да ги почиствате по-често от другите видове щори, но те ще издържат дълго време.

PVC щори

Има много причини да поставите PVC щори в дома си. Независимо дали имате малки деца или заето семейство, тези щори се почистват лесно. Освен това, те са издръжливи и устойчиви на ултравиолетови лъчи, така че са отличен избор за стаи, в които има много светлина. По-долу са изброени някои от най-важните предимства на PVC щорите.

Като синтетичен материал PVC се използва в различни висококачествени продукти. Те са функционални за блокиране на пряка слънчева светлина и ограничаване на гледката към дома ви. PVC щорите за прозорци имат отлична издръжливост и са изключително устойчиви на петна и влага. Това означава, че те могат да бъдат монтирани практически навсякъде в къщата, включително бани.

Щори от плат

Щорите от плат съчетават предимствата на филтрирането на светлината на сенниците и светлинно-контролиращите ламели на щорите. Тези са леки и имат тъкани ламели, които могат да се накланят, за да насочват светлината или да осигурят мек дифузен вид, когато са затворени. Щорите от плат също са лесни за управление, което ги прави чудесен избор за големи прозорци. Те също така са устойчиви на прах и влага, което ги прави отличен избор за зони с високи нива на влажност.

Щорите от плат са най-достъпният вариант и са склонни да филтрират светлината. Тъй като платнените щори са напълно персонализирани, те ви дават почти неограничени възможности, когато става въпрос за декориране на вашия дом. Изберете произволен цвят или персонализирани щампи или шарки, за да добавите усет и стил. Въпреки че платнените щори може да изискват професионално почистване, те обикновено са евтини.

Интелигентни щори

Както подсказва името, интелигентните щори на прозорци са автоматизирани и могат да се управляват чрез дистанционно управление или гласови команди.

Интелигентната щора може да ви помогне да поддържате къщата си по-топла или по-хладна в зависимост от времето на деня. Използването на тази технология също може да ви помогне да спестите пари от сметката си за електричество през цялата година. Тези щори дори могат да бъдат програмирани да се затварят автоматично, когато температурата вътре падне под определено ниво.

Прочетете повече: https://premiumplast.bg/shtori

няма гласове
, обновено на 27/07/2022
автор: Note.bg