Какво да направите, ако ключовете на автомобила са повредени

Какво да направите, ако ключовете на автомобила са повредени

Когато ключът за автомобила е повреден, това може да затрудни използването на автомобила и да предизвика редица негативни емоции и ситуации. В зависимост от степента на повредата, счупеният или повреден ключ може да ви попречи да влезете в автомобила си или да стартирате двигателя. Ако това се случи, не изпадайте в паника. Има няколко неща, които можете да направите, за да се върнете в автомобила си и да продължите пътя си възможно най-бързо. Ако имате счупен ключ за автомобил, това означава, че вероятно ще трябва да си поръчате изработването на друг, за да можете отново да управлявате автомобила си. Изработването на нов ключ и програмирането му обаче не винаги е евтино.  В зависимост от това къде живеете обаче има някои чудесни услуги, които се предлагат на ниска цена. За целта трябва да намерите надежден ключар, който е специализиран в работата си.

Какво да правите, когато ключовете на автомобила ви са повредени

Ако ключовете на автомобила ви са повредени, това може да е много неприятно преживяване. Има обаче няколко неща, които можете да направите, за да се върнете в автомобила си и да продължите пътя си възможно най-бързо. Първо, можете да опитате да проверите дали повредата е повърхностна. Ако ключът просто е получил нова вдлъбнатина или драскотина, може да сте в състояние да го използвате както обикновено. Това е така, защото автомобилните ключове са програмирани да отварят и стартират автомобила само когато са по определен начин.

Обърнете се към застрахователната си компания

Ако повредата е толкова сериозна, че не можете да направите нов ключ при ключар или да актуализирате програмирането на ключа, може да поискате автомобилът да бъде изтеглен до сервиз и застрахователната компания да покрие разходите. Но ще трябва да проверите условията на застрахователната си полица, за да се уверите. Някои застрахователни компании ще покрият разходите за теглене на автомобила до сервиз, за подмяна на ключалката и за изработване на нов ключ. Други покриват само разходите за изработване на нов ключ. Ако имате автомобилна застраховка, може да се обадите на застрахователя си и да проверите дали ще покрие разходите за този ремонт.

Намерете надежден ключар във вашия район

Ако не сте успели да направите нов ключ при местния ключар, може да опитате да намерите по-надежден или денонощен ключар в по-голям град. Ако не познавате никакви ключари във вашия район, има два начина, по които можете да потърсите. Можете да попитате вашите приятели, роднини и съседи дали познават добри ключари. Или можете да използвате интернет, за да намерите няколко ключари в близост до вашето местоположение. Преди да се обадите на някой ключар, за да си уговорите среща, трябва да имате представа от какъв вид услуга се нуждаете. Ако имате старомоден ключ, може да попитате ключаря дали може да го отреже до по-малък размер, без да повреди останалата част от ключа. Винаги още при свързването с професионален ключар е добре да обясните много подробно какъв е проблема, за да прецени специалистът дали ще има възможност да ви помогне.

няма гласове
, обновено на 09/11/2022
автор: Note.bg