Какво е спешен кредит и как да го получим

Какво е спешен кредит и как да го получим

В живота понякога се случват непредвидени ситуации, които изискват незабавно финансово решение. В такива моменти спешните заеми могат да бъдат спасителна линия. Те осигуряват бързо финансиране, за да ви помогнат да покриете неочаквани разходи, като медицински сметки, ремонт на кола или домакински сметки. Тази статия ще предостави цялостно разбиране на това какво представлява спешен кредит, как работи и стъпките за получаване на такъв.

Какво е спешен кредит?

Спешният кредит, както подсказва името, е вид краткосрочен заем, предназначен да осигури незабавни средства в случай на финансови спешности. Тези заеми обикновено имат по-високи лихвени проценти от традиционните заеми поради риска, свързан с предоставянето на пари веднага и без задълбочено проучване на кредитоспособността на клиента.

Как работят спешните кредити?

Процесът на кандидатстване и одобрение за спешен кредит обикновено е много по-бърз от този на конвенционалните заеми. Обикновено включва следните стъпки:

Какво е спешен кредит и как да го получим - сума

 1. Определете сумата на заема: Първо решете колко пари са необходими, за да покриете вашите неотложни разходи. Имайте предвид обаче, че максималната сума, която можете да получите, зависи от кредитора и вашата кредитоспособност.
 2. Изберете кредитор: Проучете различни кредитори, предлагащи спешни заеми, сравнявайки техните лихвени проценти, условия за изплащане и изисквания за квалификация. Можете да започнете с онлайн платформи или местни кредитни съюзи, банки и компании за бързи заеми.
 3. Кандидатствайте за заем: След като изберете кредитор, попълнете онлайн формуляр за кандидатстване или посетете физически клон. Ще бъдете помолени да предоставите лична информация, като вашето име, адрес, телефонен номер и данни за контакт. Може също да се наложи да посочите причината за искането си за заем и да предоставите информация за вашата работа и приходи.
 4. Преглед и одобрение: Кредиторът ще прегледа вашата кандидатура и ще реши дали да одобри заема въз основа на вашата кредитоспособност и други фактори. Този процес може да отнеме само няколко минути до един час. Ако сте одобрени, ще получите средствата в банковата си сметка или чрез друг метод, уреден с кредитора.
 5. Погасете заема: Уверете се, че разбирате условията на заема, включително сроковете за плащане, размера на вноските и всички такси или наказания за закъснение. Плащайте вноските навреме, за да поддържате добра кредитна история и да избегнете допълнителни такси.

Какво е спешен кредит и как да го получим - изплащане

Изисквания за получаване на спешен кредит

 • Повечето кредитори имат минимални изисквания за получаване на спешен кредит. Някои често срещани критерии включват:
 • Добър кредитен рейтинг: Въпреки че изискванията за кредитен рейтинг варират сред кредиторите, наличието на добър или отличен кредитен рейтинг увеличава шансовете ви за одобрение.
 • Доказателство за доход: Повечето кредитори изискват доказателство за редовен доход, независимо дали от заплата, инвестиции или социални обезщетения.
 • Гражданство и възраст: Трябва да сте гражданин на страната и да отговаряте на минималната възрастова граница (обикновено 18-21 години), определена от кредитора.
 • Активна банкова сметка: Необходима е активна банкова сметка за получаване и изплащане на средствата по заема.

Алтернативи на спешния кредит

Ако имате лоша кредитоспособност или не отговаряте на изискванията за спешен кредит, все още има опции, които да обмислите:

 • Заеми от семейство и приятели;
 • Лични заеми от работодатели;
 • Заеми, обезпечени с имущество;

Източник: https://www.ferratum.bg/

рейтинг: 5 (1 глас)
, обновено на 10/07/2024
автор: Note.bg