Какво издава кафето ви за вашия характер?

Какво издава кафето ви за вашия характер?

Ранно утро, а вие тихо се измъквате от леглото. Първа спирка - кухнята, където да си приготвите ободряваща чаша кафе. Време е за първата глътка от ароматната напитка, но преди това - как я приготвихте? Кажете ни как изглежда вашето кафе, а ние ще ви кажем какъв е вашият характер. Според някои теории на психолози, има връзка между начина, по които хората предпочитат да пият кафето си и чертите на техния характер. 

Напълно разбираемо, ако сте скептични, но нека заедно проверим дали в тези теории има нещо вярно, или по-скоро са плод на въображението на някой психолог. 

Чисто кафе

 
Без мляко, без захар или други изтънчени добавки, а само леко горчивият вкус на истинско кафе. Хората, които предпочитат кафето си по този начин могат да бъдат определени като традиционалисти, които обичат да се придържат към класическите решения. Ако и вие сте сред тях, вероятно не обичате да усложнявате нещата прекалено, а се стремите винаги да ги вършите по ефективен начин. Имате спокоен характер и не обичате да привличате прекалено внимание към себе си. Що се отнася до резки промени и излизане от зоната на комфорт, вие не обичате да поемате големи рискове. 

Кафе с мляко и захар 

В тази категория попадат почитателите на млечните кафе напитки, като капучино, лате, виенско кафе и т.н. Комбинацията от мляко или сметана и захар придава на кафето много по-мек вкус и убива характерната му горчивина. Любопитно ли ви е какво твърдят проучванията за този тип почитатели на кафето? 

Ако вие попадат в тази категория, вероятно сте хора, които поставят комфорта на първо място. Обичате да правите живота по-приятен и оценявате малките моменти, които го правят специален. Ценители сте на красивото и се стремите да се заобикаляте с него. Не обичате да бързате и винаги сте склонни да отделите време, за да помогнете на другите. Сред негативните ви черти се появяват навиците ви да отлагате извършването на действия, както и че понякога подценявате грижата за самите вас. 

Специални изисквания към кафето

Предпочитате само специално селектирани сортове кафе, пието безкофеиново кафе или пък добавите ядково мляко към кафето си, това е вашата група. За вас биха казали, че сте от хората, които обичат да държат нещата под контрол, добри професионалисти са и обръщат голямо внимание на здравето си. Обикновено това са хора, които правят здравословни избори що се отнася за напитки, храни и като цяло за начин на живот. Сред негативните черти се нареждат прекалено обсебване от правилата, реда и контрола. Често тези хора са много чувствителни, притесняват се прекалено и имат тенденция да се фокусират твърде много дори върху дребни проблеми. 

Кафе капсули 

Ако сте от хората, които предпочитат кафе капсули или пък не приготвяте кафе вкъщи, а винаги си купувате от някоя популярна кафе верига, ето какво издава това за вашия характер. Вие сте изключително практични и цените времето си. Не обичате да се размотавате безцелно и сте от хората, които планират всеки час от ежедневието си. Почитате ли сте на всякакви технологични решения, които ще направят живота ви по-лесен.  Вечното бързане и динамичният начин на живот обаче често са причина за повишен стрес. Склонни сте да работите извънредно и понякога подценявате нуждата от почивка. 

няма гласове
, обновено на 24/02/2022
автор: Note.bg