Какво представляват потребителските кредити, разказват от Cashio

Какво представляват потребителските кредити, разказват от Cashio

В 21-ви век кредитирането е безкрайно разнообразно, като фокусът е насочен основно към удобството на клиента. Потребителските заеми са сред най-популярните видове, като в случая от получателите се изисква да покриват определени условия, за да получат одобрение, а след това и желаната сума пари.

Финансови институции също има в изобилие, което прави избора на една единствена доста сложен. Разглеждат се и точки като срокове за погасяване, вноски, лихви, начин на кандидатстване, договори и прочее. Онлайн обслужването е също водещо изискване, споделят от Cashio.

Какво представлява потребителският кредит

За него може да се каже, че е сред най-разпространените финансови покупки, а приложението му е доста разнообразно - от покриване на ежедневни разходи и необходимост от средства до заплата, до жилищен ремонт и дори покупка на имот. Някои хора се възползват от потребителските кредити и за да покрият стари задължения, които утежняват кредитната им история и я правят неблагонадеждна - нещо, което ще се окаже пречка при отпускането на бъдещи заеми.

Кога се налага да го теглим

Причините да теглим заем не са една и две. Те могат да бъдат много повече, да са комплексни и да изискват генерални действия за разрешаването на неблагоприятната ситуация, от която сме част. Но дори и да нямаме сериозни парични проблеми, е възможно да искаме да подобрим ежедневието си. Ето как, споделят от Cashio:

  • Обновяване на дома, което включва закупуване на нова техника или обзавеждане;

  • Организиране на голямо събитие - това може да е юбилей, сватба, абитуриентски бал, раждане и кръщене на дете и др.

  • Смяна на адрес - понякога не е планирано, но в повечето случаи е събитие, което обмисляме дълго време. И в двата случая един потребителски кредит би бил от голяма полза;

  • Ваканция - няма по-добре похарчени пари от тези за вълнуваща почивка! Дали ще е семейна или соло - средства ще са ни нужни и то немалко;

  • Рефинансиране - много честа причина да се възползваме от потребителски кредит, който да стабилизира и подобри финансовото ни състояние.

Водещо изискване към кредитополучателите е да нямат лошо ЦКР, да имат регулярни доходи (при бързите заеми това невинаги е задължително условие), както и да предложат надежден поръчител, ако да речем сте се ориентирали към финансова подкрепа от банката, споделят от Кешио.

Можем ли да кандидатстваме изцяло онлайн

Потребителските кредити се отпускат не само от банки, но и от институции за бързи кредити, като при вторите говорим за малко по-различни условия към клиента. Освен една идея по-свободното им предоставяне, те също така се свързват и с по-високи лихви, както и с гъвкави условия за връщане на заетите средства, а и могат да се вземат изцяло online.

рейтинг: 5 (2 votes)
, обновено на 25/08/2021
автор: Note.bg