Какво трябва да знаете за лазерна епилация с диоден лазер

Какво трябва да знаете за лазерна епилация с диоден лазер

Независимо дали искате да се отървете от излишното окосмяване или просто искате да го държите под контрол, има няколко неща, които трябва да знаете за диодната лазерна епилация. Те включват ефективността на лечението, ползите от него и страничните ефекти.

Намалява размера на косъма и скоростта на растеж

Лазерната епилация с диоден лазер е най-ефективният начин да се отървете от нежеланото окосмяване. Процесът е бърз и безболезнен, обаче изисква няколко процедури.

В зависимост от областта на тялото може да отнеме няколко минути до половин час, за да завърши процедурата. Общият брой необходими процедури може да варира в зависимост от обема на окосмяването. Например бикини линията може да изисква осем до десет сесии. За други области може да се наложи да завършите четири до шест сесии.

За най-добри резултати пациентите се насърчават да се подлагат на редовно поддържащо лечение. Това обикновено са веднъж годишно.

Какво трябва да знаете за лазерна епилация с диоден лазер - снимка

Насочен към цялата структура на косъма

Използването на диоден лазер за обезкосмяване осигурява бърз, ефективен и безопасен начин за премахване на нежеланото окосмяване. Лазерът доставя нискоенергийна светлина към космения фоликул, за да разруши структурата му, като по този начин забавя бъдещия растеж.

Диодният лазер работи, като произвежда кохерентна проекция на светлина във видимия до инфрачервен диапазон. Дължината на вълната на светлината достига до по-дълбоките слоеве на кожата, което води до по-добра абсорбция на светлината в целевия фоликул. Той прониква във всички типове кожа и е насочен към папилата, която осигурява кръвоснабдяването на космения фоликул. Папилата съдържа основни хранителни вещества за растежа на косъма.

Лазерът работи в два режима: статичен и динамичен. Динамичният режим работи с по-висока честота на повторение. Това може да е по-ефективно за по-големи площи и неравномерни повърхности. Статичният режим работи при честота на повторение от 1 Hz.

В скорошно проучване диоден лазер с нисък флуенс 810 nm беше оценен за безопасност и ефективност при обезкосмяване. Уредът показа висока ефикасност при депилация в японски опити. Неговите странични ефекти са минимални и се понася добре от потребителите.

Какво трябва да знаете за лазерна епилация с диоден лазер - действие

Странични ефекти

Въпреки популярността си, все още има някои странични ефекти, свързани с лазерна епилация с диоден лазер. Те включват зачервяване, дразнене, подуване и обезцветяване. По-голямата част от нежеланите реакции обаче са редки, леки и временни. В зависимост от вида на лечението и пациента, страничните ефекти могат да продължат от няколко дни до няколко седмици.

Преди да се подложите на лазерна епилация, важно е да знаете какво да очаквате. Процесът обикновено включва няколко процедури за период от месеци. Броят на сесиите може да варира между пациентите, но в най-честият случай, те са между четири и шест.

За безопасна и ефективна лазерна епилация с диоден лазер, се доверете на Satori Laser.

рейтинг: 5 (1 глас)
, обновено на 14/12/2022
автор: Note.bg