Кето диети за начинаещи - всичко, което трябва да знаете

Съобщение за грешка

 • Deprecated function: Optional parameter $key declared before required parameter $is_multi is implicitly treated as a required parameter in require_once() (line 342 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Optional parameter $route declared before required parameter $is_multi is implicitly treated as a required parameter in require_once() (line 342 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::current() should either be compatible with Iterator::current(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
 • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::next() should either be compatible with Iterator::next(): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
 • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::key() should either be compatible with Iterator::key(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
 • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::valid() should either be compatible with Iterator::valid(): bool, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
 • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::rewind() should either be compatible with Iterator::rewind(): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
Кето диети за начинаещи - всичко, което трябва да знаете

Кето диетата е хранителен режим, който през последните години придоби изключителна популярност. Той е базиран на приема на високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати. Кето диетата може да бъде огромно предизвикателство и изключително трудна за спазване на хора, които до сега не са правили никакви хранителни режими.

Какво представлява кето диетата?

Ако сте начинаещ в кето диетата, но искате да промените вашия живот и да подобрите вашето здраве, то ще ви трябва огрoмна воля, търпение и постоянство, за да се справите с товa предизвикателство.  
 
Подготовка преди кето диетата

Ако сте твърдо решени да започнете кето диетата, то преди това е важно да се подготвите психически и физически за това какво ви очаква. На първо място проучете какви храни са позволени и какви са забранени. Това ще ви помогне да имате ясна представа за хранителния режим, който ви предстои да спазвате. Разгледайте примерните менюта и рецепти, които ви се предлагат.
Второто важно нещо, което трябва да направите преди да встъпите в кето диетата е да се информирате относно значението на мазнините и ролята на протеините. Все още съществуват твърдения, че мазнините са изключително вредни. А това е много грешно схващане.

Преди да започнете да спазвате кето диетата, опитайте се да направите  промени в храненето си. Включвайте повече зеленчуци, използвайте повече зехтин и масло. Това със сигурност ще ви помогне по-лесно да започнете тази диета, особено ако сте начинаещ.

Друг важен момент е да знаете, че след като започнете кето диетата, ще имате период, в който ще се чувствате отпаднали и изморени. Това е така, защото тялото ви се адаптира към настъпващите промени. Също така е добре по време на кето диетата да приемате хранителни добавки, тъй като това ще ви подсигури нужния всекидневен прием на витамини и минерали.

Кето диетата има много предимства за вашето здраве.

Ето и някои от тях:

 

 • Сваляне на килограми
  Кето диетата помага в редуцирането на килограмите. Това се дължи на факта, че благодарение на този хранителен режим, се засилва метаболизма и намалява апетита. Също така голяма част от храните, които се приемат по време на кето диетата, нaмаляват хормоните, които стимулират апетита.
 • Подобрява акнето
  Причините за появата на акне могат да са много, но една от основните е начинът на хранене. Честият прием на преработени храни може да промени баланса в чревната флора и да доведе до покачване на кръвната захар, съответно това да повлияе на състоянието на кожата. Тъй като кето диетата е базирана на по-малък прием на въглехидрати и по-високо съдържание на мазнини, тя може да намали симптомите на акнето и значително да подобри вашата кожа. 
 • Подобрява здравето на сърцето
  Високите нива на холестерол могат да увеличат риска от сърдечни заболявания. Проучвания доказват, че холестеролът на хора, които спазват кето диета е в добри стойности, и че сърдечното им здраве е подобрено. 
 • Подобрява мозъчната функция
  Кето диетата помага за укрепване и защита на мозъка и нервните клетки. Редица проучвания доказват, че такъв тип хранителен режим помага да се предотвратят болести като Алцхаймер. 
 • Може да намали риска от някои видове рак
  Изследвания сочат, че кето диетата може да помогне в предотвратяването и лечението на някои видове рак. Причината за това е, че кето диетата причинява оксидативен стрес в раковите клетки, което може да доведе до тяхната смърт.
 • В допълнение кето диетата редуцира кръвната захар, което може да намали риска от инсулинови усложнения.

 
Извод
Кето диетата е изключителен начин да подобрите вашето здравословно състояние. За целта е необходимо да бъдете изключително дисциплинирани и постоянни. Трябва строго да се спазват всички правила, за да постигнете вашата цел.
Важно е преди да започнете кето диетата, е да се консултирате с лекар за вашето здравословно състояние, за да сте сигурни, че тя е подходяща за вас и не би ви навредила по никакъв начин.

рейтинг: 5 (1 глас)
, обновено на 13/02/2021
автор: Note.bg