Кои са санитарните артикули, използвани в дома?

Кои са санитарните артикули, използвани в дома?

Днес на пазара има много санитарни артикули и различни видове санитарен магазин. Някои от тези предмети са изработени от керамика, порцелан с цирконова глазура или и двете. В световен мащаб има голяма индустрия за производство и те са вторият по големина източник на енергия след керамичните плочки. Повечето от тези артикули за санитарен фаянс се произвеждат в Китай, но има много други страни с високо развити процеси и иновативни продукти.

Примери за санитарни принадлежности

Има много видове санитарни артикули, използвани в дома. Това са предмети, които се използват в тоалетната, банята или кухнята. Тези артикули трябва да бъдат направени с определени качества. Например, те трябва да са лесни за използване и лесни за инсталиране. Те също трябва да имат добри санитарни и хигиенни стандарти.

Санитарните предмети са изработени от различни материали. Някои са изработени от керамика или порцелан. Други са направени от метал или стъкло. Много санитарни от тях са тежки.

Водопоглъщане на санитарен фаянс

Степента на абсорбция на санитарния фаянс е важен показател за ефективност. То трябва да бъде по-малко от 0,5%, тъй като високата абсорбция на вода може да причини здравословни проблеми и неприятни миризми. Освен това, степента на абсорбция се влияе от външния вид на санитарния фаянс, който може да бъде оцветен и разграден с времето. Водопоглъщането също се увеличава, когато санитарният фаянс има пукнатини, които увеличават риска от счупване. За да избегнете тези проблеми, е важно да изберете санитарен фаянс с висококачествена глазура.

Този вид с висока водопоглъщаемост не само ще причини щети, но и отпадъчни води, не толкова ценен ресурс. Добрият санитарен фаянс трябва да абсорбира само по-малко от 0,5% вода, което ще осигури дълготрайност и ще спести вода. Добър пример за такъв санитарен фаянс е кухненската мивка от гранитогрес. Кухненската мивка от гранитен композит може да издържи на тежки натоварвания и все още да е устойчива на абсорбция на вода.

Устойчивост на санитарен фаянс

Издръжливостта на санитарния фаянс зависи от материалите, използвани за производството му. Керамичните изделия са по-здрави от други материали и могат да издържат на драскотини. Изделията с твърда повърхност, от друга страна, са по-меки от керамиката. Той е податлив на малки драскотини, но те могат да бъдат гланцирани с полиране или процес на шлайфане.

За да се увеличи дълготрайността на санитарните изделия, е необходимо да се избират висококачествени продукти. Керамичните изделия са податливи на напукване, когато са произведени с некачествени техники. Поради тази причина е важно да търсите етикет, сертифициран по ISO. Този етикет показва, че продуктът отговаря на най-високите стандарти в индустрията.

Разходи

Цената на продуктите за санитарен фаянс може да варира в зависимост от марката и материала, използван за производството им. Изборът на правилната марка и материал е много важен, тъй като това ще определи цената. Също така използваната марка и материал трябва да са без надраскване, устойчиви на петна и некорозивни.

 

няма гласове
, обновено на 04/11/2022
автор: Note.bg