Кои скъпоценни камъни са най-добри за обеци?

Кои скъпоценни камъни са най-добри за обеци?

Ако харесвате различни и интересни бижута, то със сигурност обеци с камъни заемат огромно място във вашата колекция. Но ако сте нови в това и се се чудите кои скъпоценни камъни са най-подходящи за обеци, прочетете нататък. Не само, че са красиви, но скъпоценните камъни имат своя сила и значение. Прочетете, за да разберете кой камък трябва да вземете за себе си. Можете да изберете всеки един от тези скъпоценни камъни за вашите обеци или дори да комбинирате няколко.

Аметист

Аметистът е красив лилав камък с лечебни свойства. Лилавият нюанс е особено впечатляващ и е чудесен избор за обеци. Лечебните му сили са го направили любим на много древни култури. Аметистът е рожденият камък за февруари и може да бъде подобрен с други скъпоценни камъни като диаманти или  метали като злато. Дългият му живот също го е направил предпочитан сред любителите на обеци.

Аметистовите обеци трябва да се почистват веднъж годишно. Избягвайте да ги допирате в твърди повърхности и ги дръжте далеч от агресивни химикали и слънчева светлина.

Хематит

Хематитът е чудесен камък за обеци, тъй като е мощен пречиствател на енергия. Носенето на пръстен или висулка, изработени от камъка, ще ви позволи да го докоснете директно. Камъкът също е чудесен за фън шуй любителите и е полезен за балансиране на околната среда около вашия дом. Поставете пръстен или висулка от хематит в най-левия ъгъл на стаята си, за да абсорбирате негативните енергии.

Носенето на чифт обеци от хематит ще ви приземи и ще запази ума ви фокусиран. Този камък също насърчава себеизразяването и ви помага да комуникирате идеите си по-ясно. Може, също така, да ви помогне да се свържете с други хора, особено в трудни моменти. Ако търсите подходящия камък за бижута за обеци, хематитът е камъкът за вас. Чифт обеци, изработени от този камък, ще ви дадат силна, уверена личност и ще накарат хората да ви забележат повече.

Цитрин

Ако търсите идеалния скъпоценен камък за вашите обеци, търсете цитрин. Този камък не само изглежда красив като отделен скъпоценен камък, но и се съчетава добре с други скъпоценни камъни. Неговият богат, топъл жълт цвят ще накара всяко бижу да се отличава. Освен това, е вторият най-разпространен минерал на земята след диаманта. Ето някои причини, поради които цитринът е най-добрият камък за обеци.

Казва се, че цитринът насърчава потока на творчеството и стимулира креативността. Камъкът също е чудесен начин да започнете деня си, като предизвикате положителна нагласа. Смята се също, че цитринът подпомага здравето и богатството. Може да ви помогне да преодолеете препятствията и да получите това, което искате. В допълнение към обеците, цитринът може да бъде поставен във вашето работно пространство за допълнителен просперитет и благополучие.

Опал

Камъкът Опал се свързва с любов, страст и еротика. Този камък ви помага да идентифицирате собствените си истински желания и ви помага да се освободите от сдържаните емоции. Камъкът е мощен заземяващ камък, който насърчава емоционалното благополучие. Насърчава себеизразяването и ви помага да приемете и да си простите. Опалът ви помага да се освободите от негативните чувства и да преминете към миналия опит.

Един от митовете около опалите е, че те носят лош късмет и зъл късмет. Този мит до голяма степен се дължи на романа от 1829 г. "Anne of Geuerstein" от сър Уолтър Скот. В книгата лейди Хърмаяни е лъжливо обвинена, че е демон и умира, след като светената вода е поръсена върху нейния опал.

Ягодов кварц

Освен че е красив, ягодовият кварц също може да ви помогне да повишите самочувствието си. Носенето на този камък може да ви помогне да се почувствате по-оценени и щастливи. Този камък може да ви помогне да разберете смисъла на живота и какво може да ви предложи. Освен това, може да ви помогне да се отпуснете. Това са само малка част от многото предимства на носенето на този камък в обеците ви. Този камък ще ви помогне да постигнете мечтите и целите си.

Други предимства от носенето на ягодови кварцови обеци са свързани с тяхната енергия. Този камък насърчава елиминирането на отпадъците от тялото и поддържа имунната система. Освен това насърчава възприемчивостта и ви помага да придобиете знания за силата на астралното пътуване. Важно е да се отбележи, че ягодовият кварц често се бърка с розовия кварц, но те имат някои важни разлики. Известен е и като камък, който помага с любов и състрадание.

няма гласове
, обновено на 08/08/2022
автор: Note.bg