Колела за баланс за децa

Колела за баланс за децa

Ако търсите балансиращо колело за детето си, сте попаднали на правилното място. Независимо дали търсите балансиращо колело със стабилизатори, или колело за обучениe. Балансиращите велосипеди са чудесни за деца, които все още се учат да карат, и са идеални за неравен терен.

Колела за обучение

Дали ще изберете тренировъчни колела за балансиращи колела за деца, или не, е въпрос на личен избор. Някои родители са използвали колела за обучение, докато децата им са били малки. Ако сте един от тези родители, може да искате да обясните ползите и недостатъците от използването на колела за обучение в живота на детето. По този начин можете да се уверите, че детето ви разбира какво се очаква и какво не.

Когато купувате колела за баланс, уверете се, че то е одобрено от производителя. Също така трябва да се уверите, че то е поставено малко по-високо от задната гума. Това е от съображения за безопасност. В противен случай детето ви може да почувства неравност и да се преобърне.

Колела за баланс

Балансиращите велосипеди за деца са чудесен начин да научите децата на основите на карането на велосипед. Най-добрата възраст за детето да започне да се учи да кара балансирано колело е около две-три години. След това те ще могат да преминат към велосипеди с педали. За да се чувства комфортно на велосипед за балансиране, са необходими много упражнения.

Велосипедът за балансиране не е универсален вид велосипед, така че не забравяйте да проверите междуосието и височината на седалката, преди да го закупите. Също така, изберете въздушни гуми вместо гуми от пяна, тъй като гумите от пяна не осигуряват амортизация и имат по-малко сцепление от въздушните гуми. Изберете най-добрия велосипед за теглото на детето си, тъй като по-тежките деца ще се нуждаят от по-голям велосипед за балансиране.

Балансиращи велосипеди със стабилизатори

Балансиращите велосипеди за деца със стабилизатори са чудесен начин малките деца да се научат да карат велосипед. Балансиращите велосипеди имат четири точки, които се допират до земята, така че детето ви да може да поддържа стабилно равновесие. Освен това карането им е изключително забавно за малките деца. Обикновено децата започват да карат велосипеди със стабилизатори около 18-месечна възраст.

Преди да закупите балансиращи велосипеди за деца със стабилизатори, уверете се, че детето ви може да балансира без тях. То може да е по-високо, отколкото си мислите. Възможно е също така да се наложи да купите по-голям велосипед за детето си. Това е така, защото стабилизаторите могат да затруднят детето да се научи да балансира, тъй като центърът на тежестта му е по-високо.

Балансиране на велосипеди върху неравен терен

Когато децата са на възраст от 18 месеца до шест години, те могат да започнат процеса на обучение с велосипеди за баланс. Те ще се научат да се плъзгат на две колела, а след това ще се плъзгат на повече от 15 метра, докато стоят. Когато уменията им се подобрят, те могат да преминат към велосипеди с педали без колела за обучение. Могат също така да се научат да балансират, докато ходят.

Балансиращите велосипеди имат малко движещи се части и са лесни за ремонт. Най-добрите марки обикновено запазват висока стойност при препродажба. Можете да предадете тези велосипеди на детето си или да ги продадете, когато вече не ги използвате. 

няма гласове
, обновено на 05/10/2022
автор: Note.bg