Красиви идеи за освежаване на кухненските шкафове

Красиви идеи за освежаване на кухненските шкафове

Омръзна ли ви всеки ден всичко да е едно и също? Може ви се иска да обновите кухнята си или пък сте готови за нова кухня?

Можете да се спрете на кухни по поръчка, или пък, за да спестите поне малко пари все пак да разгледате различни предложения за обновяване на кухненските ви шкафове. Днес ви представяме точно такива идеи. Вижте ги по-долу.

Направете шкафовете си в два цветови тона

Точно така. Кухненските шкафове в два тона може да ви звучат скучно, но крайния резултат може да бъде много повече от интересен. Повечето такива кухни са комбинирани по следния начин: долните шкафове са с по-тъмен цвят, а горните със светъл. За по-интересен краен резултат може да боядисате малка част от долния край на горните шкафове, като образувате ясна хоризонтална линия между двата цвята. Ефектът е поразителен.

Дръжки от месинг

От десетилетия месинговите дръжки рядко се слагат на шкафовете в кухнята. Те са заменени от никелови, неръждаема стомана и черен мат. Но напоследък месингът се завръща на мода и за да сте в тон с всичко ново например можете да добавите такива дръжки на фона на кремави шкафове.

Ясно очертани шкафове

Тези шкафове се характеризират с леко изпъкнала част на рамката на вратичките на шкафовете, както и на чекмеджетата. За да постигнете сами този резултат бихте могли да използвате 1/4-инчов шперплат за рамките на вратичките и изрязвайки малки ленти дървесина отстрани за плоските пространства.

Сложете кухненски органайзер от вътрешната страна на шкафовете

Чудите се как да използвате и шкафовете, зад които се намират тръбите на мивката и то така, че всичко, което сложите там да остане подредено и чисто? Решението е органайзер за вратичките, който да поставите от вътрешната им страна. Ако решите да си го направите сами просто сглобете няколко дъски, които да са във формата на малко шкафче и ги закрепете за вратичките. В него ще можете да съберете всички препарати и дори кухненската хартия.

Поставете допълнително осветление

Искате да си поставите допълнително осветление на шкафовете, но се притеснявате от остарелите методи на поставянето им? Сега вече има LED лампи, които се поставят със залепваща се лента. Тези ленти идват с лепило на гърба и единственото, което трябва да направите е да ги включите в електричество и да ги разпръснете из шкафовете в цялата кухня. Могат да се контролират чрез дистанционно или дори чрез мобилния ви телефон. Хубавото е, че някои дори идват със сменяеми цветове – какво по-интересно от това, особено по време на коледните празници.

Сложете магнити

Знаете ли, че мое да събирате доста от подправките си в стъклени буркани? Така хем ще знаете, че са добре запазени, но и ще виждате кое къде се намира и няма да търсите нужната подправка всеки път. Какво е иновативното ли? Поставете магнити на капачките на бурканите и така лесно ще можете да ги поставяте на места, за които дори не сте помисляли – например залепени за долната част на горния ред шкафове. Така хем ще спестите пространство, хем ще внесете интересна идея в кухнята си, която ще изуми гостите ви на 100%.

рейтинг: 5 (1 глас)
, обновено на 28/02/2020
автор: Note.bg