Лазерна епилация на лице: добра идея ли е?

Лазерна епилация на лице: добра идея ли е?

Лазерната епилация за лице е неинвазивна медицинска процедура, която използва лъч светлина (лазерен) за премахване на нежеланото окосмяване от лицето.

Може да се направи и на други части на тялото, като подмишниците, краката или зоната на бикини, но лазерна епилация на лице се използва предимно около устата, горната устна, брадичката или бузите.

Имаше време, когато лазерната епилация работеше най-добре при хора с тъмен косъм и светла кожа, но сега, благодарение на напредъка в лазерната технология, това е подходяща процедура за всеки, който има нежелано окосмяване и би искал да го премахне. Това е много често срещана процедура и според световните данни е една от най-често извършваните 5 процедури, които се предприемат от младите дами.

Защо да си направя лазерна епилация на цяло лице?

Ако и вие сте попаднали на този материал, защото обмисляте лазерна епилация на лице, то сигурно и на вас ви е дотегнало от косъмчетата по горната ви устна. Безспорно мустакът при жените не е никак приятна гледка и колкото да се опитва да изглежда една дама перфектно, ако той не е премахнат, не се получава. Лазерна епилация на мустак е процедура, която се прилага бързо и ефективно при голям процент от хората.

Колко струва лазерната епилация по лицето?

От Център за лазерна епилация и козметични процедури VivianDerma ни уверяват, че цената на лазерна епилация лице обикновено струва по-малко отколкото лазерна епилация крака или ръце. Ако сте решили да се подложите за няколко зони, то лазерна епилация лице и мишници са добри зони за първи процедури. Цената им е ниска и ще видите бързо резултатите. Най-вероятно ще са ви необходими около 6 сесии на разстояние от около месец между всяка.

Как действа епилирането на лицето с лазер?

Лазерната епилация работи чрез изпращане на светлина в космения фоликул чрез лазер, която се абсорбира от пигмента или меланина в косъма - ето защо първоначално е работил най-добре при хора с по-тъмен косъм. Когато светлината се абсорбира от пигмента, тя се превръща в топлинна енергия, която всъщност уврежда фоликула. След като лазерът увреди космения фоликул, косъмът се разрушава и след няколко процедури изобщо не пораства повече.

Лазерната епилация може да помогне за предотвратяване на врастнали косъмчета и пести много време от кола маска или бръснене.

Процедурата лазерна епилация на лице

Преди да започне процедурата за лазерна епилация, лицето ви ще бъде добре почистено, ако има наличие на косъмчета, те ще бъдат скъсени с козметична ножичка, а не чрез бръснач! Ще ви бъдат дадени очила, които да предпазят очите ви от лазера и косата ви ще трябва да бъде добре прибрана.

Вашият дерматолог ще насочи лазера към определена област. Благодарение на охлаждащата система, не се усеща болка, но в самия момент на пулса може да се усети лек дискомфорт, като боцкане. Веднага след това, той изчезва.

лазерна епилация на горна устна

Тъй като областта на лицето е по-малка от други части на тялото, спрямо гърдите или краката, процедурата лазерна епилация лице обикновено е доста бърза, понякога се извършва само за 10-15 минути.

Целеви зони за процедурата

Можете да получите лазерна епилация навсякъде по тялото и това е безопасно за повечето хора. Въпреки това се препоръчва на бременните жени да не се подлагат на процедурата и да изчакат след раждането.

Лазерната епилация може да се направи навсякъде по лицето, включително:

  • брадичка,
  • горна устна,
  • скули,
  • бакенбарди.

Подготовка за лазерна епилация на лицето

Вашият дерматолог или медицински козметик трябва да ви каже предварително как точно да се подготвите за процедурата лазерна епилация, но ето някои общи насоки, които да следвате:

  • Избягвайте излагането на слънце в дните преди третирането, тъй като лазерната епилация не работи добре при кожа с тен;
  • Избягвайте пилинг или други химически обработки през седмицата преди процедурата, които могат да раздразнят кожата ви;
  • Ако е възможно, в деня на процедурата отидете с чиста кожа без грим;
  • Избягвайте аспирин или други противовъзпалителни лекарства.

Източник: Център за лазерна епилация Vivian Derma
Адрес: ул. „Хенрих Хершкович“, 4000 Център, Пловдив
Телефон: 0999 900 096

рейтинг: 5 (1 глас)
, обновено на 04/07/2022
автор: Note.bg