Летният гардероб – кои материи да изберем?

Съобщение за грешка

  • Deprecated function: Optional parameter $key declared before required parameter $is_multi is implicitly treated as a required parameter in require_once() (line 342 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/includes/module.inc).
  • Deprecated function: Optional parameter $route declared before required parameter $is_multi is implicitly treated as a required parameter in require_once() (line 342 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/includes/module.inc).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::current() should either be compatible with Iterator::current(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::next() should either be compatible with Iterator::next(): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::key() should either be compatible with Iterator::key(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::valid() should either be compatible with Iterator::valid(): bool, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::rewind() should either be compatible with Iterator::rewind(): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
Летният гардероб – кои материи да изберем?

 

Съставът на дрехите наистина е много важен, тъканта влияе на кожата, от съставът на тъканта зависи от това колко дълго дрехите ще запазят първоначалния си вид. Най-популярните материи са, на първо място, естествените тъкани: памук, вълна, лен и коприна. Следват не по-малко известните материи, но вече изкуствени, които с право са спечелили признанието на производителите и потребителите. Те включват вискоза, полиестер, спандекс, еластан, ликра и полиамид.

 

Съставът на дрехите наистина е много важен, тъканта влияе на кожата, от съставът на тъканта зависи от това колко дълго дрехите ще запазят първоначалния си вид. Най-популярните материи са, на първо място, естествените тъкани: памук, вълна, лен и коприна. Следват не по-малко известните материи, но вече изкуствени, които с право са спечелили признанието на производителите и потребителите. Те включват вискоза, полиестер, спандекс, еластан, ликра и полиамид.

Памук.

Към памучните тъкани се отнасят следните видове: коприна, сатен, кенар, шифон, деним. Тези тъкани перфектно пропускат въздух, следователно дрехите от тях са най-популярни през лятото, в топлия сезон. Най-успешната покупка на дрехи, изработени от памук и неговите разновидности, не е от 100% памук, а с малка добавка от синтетични тъкани. С тази комбинация нещата изглеждат по-благородно, по-малко се мачкат и деформират. Например, можете да изберете следните дрехи, с които ще се чувствате чудесно в горещите летни дни.

 

Копринена блуза

Специалистите от gang.bg казват, че тя е задължително нещо в гардероба на всяко модерно момиче. Копринената блуза не само ще облагороди всеки образ, но и е отлична дишаща материя. Можете да я носите в комплект с пола, панталон и дори шорти. Обувките е добре да са на токчета (за да не опростяват ансамбъла) и без твърде много детайли.

Как да се грижим за копринената блуза: перете на ръка с мек сапунен разтвор, не търкайте и не изстисквайте. Излишната влага може да премахнете с кърпа. Сушете в хоризонтално положение, далеч от отоплителните уреди, и гладете с леко нагрята ютия.

Сатенена блуза

Алтернатива на копринената блуза е сатенът. Този материал е много по-евтин и по-практичен, тъй като е 100% памук, въпреки че по външен вид и по свойствата си е много подобен на коприна, или по-скоро на подвида му - сатен. Този ефект се постига благодарение на много стегнатото тъкане на нишките. Сатенена блуза е подходяща както за офис стил, така и в градски ансамбъл с дънки.

Как да се грижим: обърнете отвътре навън и перете в режим „памук“ при температура не повече от 40 градуса. Гладете при температури до 90 градуса.

Рокля - риза от вискоза

Вискозата е тъкан, получена изкуствено от естествени суровини (дървесина). Абсорбира много влага, много е приятна на допир и сравнително евтина. В допълнение, този материал се драпира красиво и пада добре, така че е чудесен за създаване на универсални рокли-ризи от всякакъв вид цветове.

Как да се грижим: перете в непълен барабан в деликатен режим на пране, сушете на закачалка, гладете през влажна памучна кърпа в копринен режим.

Ленен костюм

Такъв костюм изглежда ефектен, богат и елегантен. Не се нуждае от дълго представяне, тъй като ленът е известен със своите изключителни свойства. В офиса с такъв костюм никога няма да ви бъде горещо. Той хармонично хармонира с вратовръзки, официални обувки, ризи в класически стил.

Как да се грижим: основният проблем е гладенето, защото тази тъкан много лесно се мачка. Специалистите препоръчват да гладите ленения костюм в леко мокра форма в режим „памук“, оставете го да се охлади и едва след това го носете.

Плисирана пола от шифон

Плисираната пола е тоалет с който няма да ви бъде горещо през лятото. Още по-ефирен ансамбъл може да се получи, ако полата е до пода. Този артикул от гардероба се комбинира с тясна горна част, потник или блуза по тялото. И ако се притеснявате от високите токове, можете да носите такава пола с маратонки и кецове.

Как да се грижим: всичко зависи от влакната на тъканта. Тя може да бъде коприна, памук или вискоза. Във всеки случай е за предпочитане ръчно пране, сухо чистене или химическо чистене.

Риза от тънък деним

Предметът на гардероба, който моментално решава проблема „няма какво да облека“ и осигурява комфорт в горещия летен ден. Ще се съчетава както на споменатата по-горе плисирана пола, така и на обикновените дънки. Можете да не закопчавате ризата, а да я завържете с интересен възел.

Как да се грижим: денимът е непретенциозен за поддържане, може да перете такава риза при температура от 60 градуса и да се глади в режим „памук“.

Рокля от кенар

Малко вероятно е да има нещо по-успешно за горещото лято от рокля от кенар. По правило такива рокли са украсени с бродерия или шевица, така че изглеждат много елегантни дори в неутрални цветове. Как да се грижим: перете само в режим на деликатно пране не повече от 400 оборота. Сушете на сенчесто място, без пряка слънчева светлина.

няма гласове
, обновено на 02/06/2020
автор: Note.bg