Масажирайте ушите и ще регулирате кръвното

Масажирайте ушите и ще регулирате кръвното

Днес ви представяме една уникална техника от точковия масаж, която ще подобри здравословното ви състояние буквално за броени минути. Както знаете, ушите са умален „образ“ на човешкото тяло. По тях се намират редица нервни окончания, отговарящи за различните органи. Ето защо, масажът на ушната мида може да ни помогне при спешна нужда от регулиране на кръвното налягане. При ниско кръвно започнете да масажирате ухото си в посока от основата на ушната мида нагоре по извивката й, спускайки се надолу към меката част (т.е. от краката към главата). Така ще стимулирате и кръвообращението на цялото тяло в същото направление. Когато достигнете до меката част на ухото, повторете същото движение, като започнете отново от основата на ушната мида, без да се връщате обратно по нея. При високо кръвно първо масажирайте меката част, като постепенно притискате точките по протежение на ушната мида в посока към основата й (т.е. от главата към краката на тялото). После отделете пръсти от ухото и отново започнете масажа от меката част. И в двата случая правете тези движения в продължение на 4-5 минути. Още по време на точковия масаж ще почувствате отпускане на главоболието и облекчаване на дискомфорта след нормализиране на кръвното налягане.

Представяме Ви още няколко причини, поради които си струва да правите масаж на ушите:

Намалява стреса и тревожността. Масажът на ушите може да помогне за намаляване на нивата на кортизол, хормона на стреса. Това може да доведе до чувство на спокойствие и релаксация.

Подобрява съня. Масажът на ушите може да помогне за подобряване на качеството на съня. Това може да се дължи на факта, че масажът на ушите може да помогне за намаляване на нивата на стрес и тревожност, които могат да затруднят заспиването.

Намалява болката. Масажът на ушите може да помогне за намаляване на болката в различни части на тялото. Това може да се дължи на факта, че масажът на ушите може да помогне за подобряване на кръвообращението и лимфния поток.

Подобрява слуха. Масажът на ушите може да помогне за подобряване на слуха чрез подобряване на кръвообращението и лимфния поток към ушите. Това може да помогне за отстраняването на токсините и отпадъците от ушите, което може да доведе до подобряване на слуха.

Ако имате някакви здравословни проблеми, консултирайте се с лекар, преди да правите масаж на ушите.

няма гласове
, обновено на 29/08/2023
автор: Note.bg