Най-важното за вградените тоалетни

Най-важното за вградените тоалетни

Това, което от години е обичайно в други страни, най-накрая става обичайно и в България: тоалетна система, която се вгражда в стените, като се скрива и не се вижда. Но както всеки вариант за дизайн на банята, и този си има своите плюсове и минуси. Ето няколко:

Плюсове на структурата за вграждане

  • Спестяване на място

Вградената тоалетна може да ви спести място в банята по много начини. Тя ще създаде илюзията, че се използва по-малко пространство, докато в действителност това пространство е скрито в стената. Стената може да бъде преобразена, така че да включва и рафт над нея, което ще ви осигури повече място за съхранение и ще ви спести място на друго място в банята.

  • По-модерни

Този дизайн на вградени тоалетни създават ултрамодерен вид, който не може да бъде съчетан със стандартна тоалетна. Минималният външен вид се харесва на много различни стилове и може да бъде направен така, че да се впише в почти всеки дизайн, форма и размер на банята.

  • Нестандартен вид

Ако около тоалетната ви бъде изграден шкаф, външният вид ще изглежда напълно индивидуален и единствен по рода си. Това със сигурност ще повиши стойността на вашата баня и ще я направи да изглежда по-скъпа, отколкото е в действителност.

  • По-лесно почистване

С по-малка площ, която се вижда, има по-малко за поддържане на чистотата. Това се отразява на времето, което прекарвате в почистване на банята си годишно.

Недостатъци на структурата за вграждане

  • Скъпи ремонти

Макар че проблемът е рядък, ако все пак се наложи достъп до резервоара, може да се наложи да се изтръгне част от стената, за да се достигне до него. Има обаче хитри начини да избегнете това, като например да включите подвижна част, която да съответства на стената ви.

  • Труден за преместване

Ако се опитвате да промените конфигурацията на банята си, често е достатъчно трудно, когато става въпрос за преместване на тръби и арматура. При вградената тоалетна също трябва да се уверите, че има достатъчно място за скриване на резервоара в стената. В някои части на банята това може да се окаже почти невъзможно и да ограничи разположението на тоалетната.

  • Повече материали

Ако не можете да използвате сегашната си конфигурация в банята, може да се наложи да похарчите повече средства за допълнителни гипсокартонени плоскости и други материали, за да изградите калъф около тоалетната си. В зависимост от вида на тоалетната, която купувате, тези модели могат да бъдат и малко по-скъпи от традиционната тоалетна

Винаги е най-добре тоалетната да е извън първоначалния ви поглед. Това ви позволява да изберете по-добра фокусна точка за помещението, като добре декорираната зона на тоалетната в този пример. Структурата за вграждане идеално се вписва в задния ъгъл на помещението и е почти незабележима на пръв поглед.

Монтираната на стената вградената тоалетна със скрит резервоар, комбинирана с опция за пускане на водата с бутон, има всички характеристики на футуристична тоалетна. Тя е невероятно модерна и има външен вид, който може да бъде оценен.

няма гласове
, обновено на 09/06/2022
автор: Note.bg