Нощници за бъдещи майки - удобство при кърмене на новороденото

Съобщение за грешка

  • Deprecated function: Optional parameter $key declared before required parameter $is_multi is implicitly treated as a required parameter in require_once() (line 342 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/includes/module.inc).
  • Deprecated function: Optional parameter $route declared before required parameter $is_multi is implicitly treated as a required parameter in require_once() (line 342 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/includes/module.inc).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::current() should either be compatible with Iterator::current(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::next() should either be compatible with Iterator::next(): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::key() should either be compatible with Iterator::key(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::valid() should either be compatible with Iterator::valid(): bool, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::rewind() should either be compatible with Iterator::rewind(): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
Нощници за бъдещи майки - удобство при кърмене на новороденото

Едно от най-щастливите и запомнящи се събития във всяко семейство е раждането на дете. Тогава майката трябва да се грижи не само за себе си , но и за новороденото беззащитно човече. И тогава трябва така да организира живота си, че и за двамата да е комфортно и удобно да спят и да бодърстват.

Днес ще поговорим за това, колко е полезна нощницата за кърмене. Ако бъде правилно избрана, тя ще помага при сън и безсъние. Гърдите ще бъдат правилно фиксирани, ще е удобно да се кърми новороденото, което се нуждае от постоянни грижи и внимание. Нощниците за кърмене, са артикул, който се нуждае от специални изисквания.

Защо е нужна нощницата за кърмене? Тя е много по-практична и удобна от обичайните. Специално изрязани отпред, те позволяват лесен достъп до гърдите при хранене на бебето чрез загръщане, копчета, връзки, залепване, цип в средата на гърдите или два отстрани. Много майки казват, че двойният цип е по-удобен при кърмене на бебето. Може да е широка, мека и еластична лента на гърдите, която не стяга и осигурява бърз достъп до храната за бебето. Няма нужда майката да се съблича и да кара детето да чака. Особено в сънено състояние това отнема много време. Движенията на майката няма да бъдат ограничени. Няма да има натиск, търкане и стягане на деликатната кожа на гърдите. Богат асортимент от нощници за кърмене можете да намеритв е онлайн магазин Pipilota.

Тъканите, от които са изработени нощниците за хранене, както и нощниците за бременни жени, трябва да са от естествена материя. Въздухът свободно да преминава през тях. По време на бременност и кърмене млечните жлези се подуват и гърдите нарастват и стават по-тежки. В тези случаи те трябва да се поддържат, за да се избегне увисване и стрии.

Декорациите трябва да се оставят за по-късно. Материята, от която е изработена нощницата за кърмене, трябва да е естествена. Това е важно както за здравето на майката, така и за здравето на бебето. Често при новородени може да се наблюдават алергични обриви при контакт със синтетични материи. Препоръчителни са материи като чинц или ситец /с особено широка гама приложения/, бяз /светла материя с отлични хигиенни свойства/, поплин и памук. Изделието трябва да е меко, с високо качество на обработка на шевовете. И още веднъж да подчертаем, че нощницата за кърмене, както и нощниците за бременни жени, трябва да са с точния размер, за да не притесняват тялото и да осигуряват комфорт на движенията. Трябва да се подбират внимателно, защото осигуряват комфорта и здравето на майката и бебето. Не трябва да се забравя, че дрехата, с която се храни бебето, също трябва да се пере със специален бебешки препарат, за да не се предизвика обрив или алергия при детето.

Нощниците за бременни са особено важни за здрав сън на променящото се тяло на жената.  А специалните нощници за кърмене на новороденото са особено важни в първите месеци на бебето – ще помагат храненето да става бързо. А това ще икономиса и от времето на майката, която също се нуждае от време за повече сън и почивка, което ще подобри общото й състояние, нейното самочувствие и настроение.

рейтинг: 5 (1 глас)
, обновено на 30/09/2021
автор: Note.bg