Перлена боя за стени

Перлена боя за стени

Когато обмисляте използването на перлена боя за стени, трябва да имате предвид цената, приложението и издръжливостта. Независимо дали е за спалня или всекидневна, перлената боя е зашеметяващ вариант. Перлената боя се предлага в различни цветове - от кремаво до светло прасковено. Освен за нанасяне върху стените, може да се използва и за покриване на съществуваща боя.

Какво представлява перлената боя?

Перлена бояПерлената боя е уникално, блестящо покритие, което променя цвета си и отразява светлината. Съдържа керамични кристали, които позволяват на светлинните вълни да преминават, променяйки нюанса на боята и създавайки метален блясък. Тази боя изисква по-дълго време за съхнене от другите видове, но издържа по-добре на ултравиолетовите лъчи.

Перлената боя е подобна на металното покритие на автомобилна каросерия. Този тип боя има петна от слюда, които добавят богата цветова вариация. Слюдата също така позволява на боята да скрие различни петна по-ефективно от стандартните покрития. Цветът се променя леко в зависимост от ъгъла на слънцето. Тази боя се нанася лесно, но е необходимо внимателно нанасяне за безупречно покритие.

Приложимост

Перлена боя - снимкаПерлената боя е декоративна боя за стени, изработена от седеф. Специалните пигменти в тази боя пречупват слънчевата светлина, създавайки различни светлинни ефекти в помещенията. Неговият ефект имитира кожата на хамелеон, добавяйки яркост и наситеност на всяка стая. Перлената боя се предлага дори и в спрей кутии за лесно нанасяне.

Перлените бои се нанасят лесно върху всякакви повърхности, включително гипсокартон и дървени облицовки. Най-добре се нанасят на два слоя, като първият слой е акрилна основа в избран от вас нюанс. Уверете се, че използвате един и същ производител за основата и грунда. След като основният слой е добре изсъхнал, нанесете втория слой.

Ако планирате да нанесете тази боя върху стените си, най-добре е да използвате пластмасова маламашка. Уверете се, че внимателно разбърквате боята и използвайте кръгови движения. Тази техника създава текстуриран ефект. Ако искате да засилите блестящия ефект, нанесете втори слой. Уверете се, че вторият слой е изсъхнал, преди да нанесете третия.

Перлената боя за стени е подходяща за основни повърхности като дърво, тухлена зидария, бетон и пластмасови облицовки. Перленият ефект е създаден с комбинация от слюда и стъклени микросфери. Може да създаде прозрачно покритие, което визуално се наслоява и има преливащ ефект.

В България един от най-популярните производители на перлена боя е Fortuna Paints, чието качество и условия са популярни сред потребителите. Техните предложения може да разгледате тук: https://fortunapaints.bg/produkt/fortuna-sabbia-pronto-perlen-piasak/.

Издръжливост

Перлена боя - стаяЩо се отнася до издръжливостта, перлената боя е един от най-добрите избори за вашите стени. Перленото покритие е привлекателно покритие със среден гланц, което е идеално за зони с голям трафик като коридори и спални за малки деца. Такава боя също е устойчива на плесен и е отлична алтернатива на матовите или гланцовите покрития, особено в зони с висока влажност.

Изборът на правилната боя за вашите стени е важно решение. Докато висококачествените бои могат да се мият, те също са чувствителни към търкане и често миене. Това означава, че трябва да внимавате с избора си и да вземете предвид предназначението на всяка стая, преди да изберете определен блясък.

рейтинг: 5 (1 глас)
, обновено на 15/09/2022
автор: Note.bg