По какво се различават гриловете за дюнер?

По какво се различават гриловете за дюнер?

На пазара се подвизават различни видове грил за дюнер. Те се различават по своите характеристики, които варират в широки граници. Естествено, друг метод за диференцирането им е марката, която понякога може и да изиграе важна роля при подбора на качествено оборудване за кухня. Но освен марката, някои други неща са далеч по-важни, когато става дума за отличаването на един грил за дюнер от друг. В днешната статия ще поговорим за тези разлики, за да сте наясно какви са опциите ви, когато подходите към покупката.

Захранване

Една от основните разлики при всеки тип грил за дюнер е методът на захранване. Те са два различни – на газ и на електричество. Естествено, изборът не е еднозначен. Газта е изключително подходяща, когато имате достъп до газоснабдяване или ви трябва по-висока преносимост на уреда и ще го използвате с газова бутилка. В останалите ситуации, включително и в тези, в които предпочитате по-висока безопасност, продуктите на електричество са по-добър избор, който да предпочетете. Разбира се, помнете, че дюнерите на газ идват със специфични системи за безопасност, така че са далеч по-сигурни, отколкото някога са били газовите уреди.

Вид двигател

Що се отнася до двигателя, той може да бъде два вида. В редица случаи е горен. Други модели, от своя страна, са с долен двигател. Подборът на тази характеристика зависи изцяло от удобството ви и от наличното пространство.

Брой реотани

Следващата главна разлика в нашия „разказ“ за вездесъщия грил за дюнер е броят реотани. Съвсем логично е че от тях ще зависи изпичането, ще зависи колко бързо ще се осъществява то, какъв капацитет ще може да поеме дюнер грила, колко натоварване ще може да понесе уредът на ден. Реотанът може да бъде само един, в който случай нагряването ще е по-бавно и не дотам оптимално. Други са с два реотана и вършат малко по-добра работа. Но за голям капацитет дюнер грил понякога се добавят дори четири или пет реотана за по-оптимално нагряване, добро и равномерно изпичане.

Вместимост

Това е друга важна характеристика. Тя може да е от 10 до 100 и повече килограма месо. Изборът ви ще зависи от натоварването на заведението ви. Ниското натоварване на заведението означава, че ще се справите отлично и с по-нисък капацитет на вашия грил за дюнер. От друга страна, ако постоянно сте затрупани с поръчки, то тогава няма да се справите с малък капацитет и ще ви трябва значително по-голям.

Цена

Цените на дюнер гриловете варират от 500-600 лева до над 2000 лева. Обикновено се въртят главно в диапазона между 1400-1800 лева. Разбира се, това зависи от характеристиките на дюнер грила и от марката, която го произвежда. Напълно възможно е да си вземете грил на газ с 4 реотана и капацитет от около 70 кг. месо за цени под 1800 лева. Разбира се, понякога може да срещнете и значително по-скъпи модели. Но има редица бюджетни решения, които са напълно подходящия за вашето заведение за бързо хранене.

рейтинг: 5 (1 глас)
, обновено на 16/02/2023
автор: Note.bg