Покер за начинаещи? Как да се научиш да блъфираш като професионалист

Покер за начинаещи? Как да се научиш да блъфираш като професионалист

Без значение дали играете рядко или всеки уикенд, покерът е страст, над която трудно може да надделеете. При това няма значение дали играете с истински пари с чипове, колкото да стане по-интересно.

Покерът по принцип не е сложна игра, но иска практика, за да станете наистина добри и да не разчитате само на късмета си, а и на своите умения.

Първото важно правило при тези игри на покер е да останете спокойни през цялото време, да пазите самообладание и да играете трезво и разумно.

На масата за покер има множество условности и една от тях е да не играете прекалено много ръце, а да ги подбирате внимателно. Никой не печели с всяка ръка и надали точно вие ще сте този, който ще наруши този принцип.

Също така, професионалистите съветват да не прекалявате с блъфовете. Блъфирането е изкуство, което се учи с година практика, затова не се предоверявайте на възможностите си като начинаещ и просто изиграйте правилно картите си.

Помнете и че, не е задължително, ако имате карти от една боя, те да са най-добрите в това раздаване. Фактически боята прави ръката ви по-добра само с 2% и е твърде възможно в играта да има хора с по-добра ръка от вашата.

Не забравяйте да следите и картите на съперника си, защото силата на ръката му е също толкова решаваща за крайния резултат, колкото и силата на вашата ръка.

Ако това ви се вижда твърде сложно като за начинаещ, добре е първо да се пуснете на безплатните покер игри, които предлага всеки казино сайт. С тях ще се очупите, ще разучите играта, ще добиете опит и самочувствие, които по-късно могат да се окажат безценни за вас. Така може да разучите различни стратегии, да овладеете триковете на покера и да пробвате разни методи за игра.

Подобни възможности ви дава и видео покерът. Той представлява компютъризирана игра на покер и има множество фенове. Тя е проста и лесна, като в същото време носи адреналина на автентичния покер.

Видео покерът предлага множество варианти на клиента, което го прави предпочитан от  играчите, които така могат да разучат различните стратегии и да увеличат шанса си за печалби. Най-често срещаният е видео покерът с пет карти.

Всичко това обаче няма да ви помогне особено като начинаещ покерджия ако не се научите да блъфирате. Блъфът по принцип е рисковано начинание и не е за всеки, но с много игра може да го усвоите.

Важното е докато играете да не мислите за парите на масата, съветват професионалистите. Чиповете за вас са просто средство и съзнанието ви трябва да е чисто, за да стигнете до победата.

Добрият блъф иска и добра история, затова блъфът трябва да е смислен. Влезте в роля и я играйте, като преди това я овладеете идеално.

Контролирайте езика на своето тяло, мимиките и жестовете си. Останете спокойни и невъзмутими, контролирайте дишането си, треперенето на лицето, премигването си, движенията на пръстите, потропващия си крак. Изберете си най-удобната поза и се придържайте към нея, нека тя е небрежна. Безизразното лице а ла Бъстър Кийтън е голям плюс.

В същото време изберете добре момента за своя блъф и го разиграйте навреме, а в същото време следете за блъфовете на съперниците си. В играта идват много перфектни ситуации за блъфиране и други, които трябва да пропуснете. При това не блъфирайте срещу куп играчи едновременно, а насочете блъфа си конкретно срещу даден съперник, за да не ви разгадаят бързо.
 

Ако следвате тези няколко прости правила, ще ставате все по-добри в покера, а залагате ли разумно и пазите ли парите си, само може да спечелите.

няма гласове
, обновено на 22/03/2021
автор: Note.bg