Покупка на роботи косачки – какво трябва да знаем?

Покупка на роботи косачки – какво трябва да знаем?

Решени сте. Ще си купувате робот косачка. Поздравления! Направили сте много добър избор, с който ще си спестите и нерви, и време, а в последствия и средства в случай че обикновено използвате професионалните услуги на градинар или фирма за поддръжка на тревни площи и екстериори пространства.

За да е наистина пълно, готово, а и смислено вашето решение обаче, е редно предварително да се запознаете с някои неща. Ето какво трябва да имате на предвид, преди да си купите робот косачка.

Какво е робот косачка?

Роботизираните или така наречените умни уреди са създадени да вършат работата вместо вас. Ако роботът прахосмукачка, който е повече от популярен и вече част от съвременното домакинство, е прахосмукачка, движещ се и чистещ пода сама, то роботът косачка, логично – коси тревата сам. Смарт косачките са създадени така, че веднъж включили ги, те ще изминат цялото разстояние, покрито с растителност в двора, в екстериора на вилата и дори във външното озеленено пространство на вашия ресторант, детски кът, хотел, къща за гости, спортни площадки, футболни и голф игрища, паркове, самолетни площадки.

Какво е основното разделение на видове роботи косачки?

Най-често търговците създават две категории роботи косачки в своя онлайн магазин. Обикновено едната категория – тази за площ под 5000 квадратни метра се посещава от физическите лица, тоест тя е предназначена за използване в домашния двор. Другата категория е предназначена за бизнеса. Тя включва роботи косачки, покриващи площ от над 5000 квадратни метра и е предназначена за големи екстериори – в хотела, паркови пространства и други.

На какви цени са съвременните роботи косачки?

Ценовият диапазон на съвременните роботи косачки е сравнителен тесен. Моделите днес варират в що-годе устойчиви цени, защото този вид умни уреди е все още нов и не толкова популярен, колкото са роботите прахосмукачки. Разбира се, вариантът за роботизирана косачка за под 5000 квадратни метра е значително по-евтин от бизнес варианта. Обикновено, смарт косачките днес варират в ценови диапазон от 2000 до 30 000 лева.

Ambrogio 15 Dеluxe

Освен капацитета за покриваната площ, какво друго да гледаме при избор на робот косачка?

  • Начин на управление. Опциите са две: или натискате копче и избирате режим върху самия дисплей на корпуса на вашия робот косачка, или поемате целия контрол дистанционно. Във втория случай има и по-модерна версия, която включва приложение за избиране на режими, маршрути и така нататък.
  • Издръжливост на батерията. Естествено, ако тревната площ при вас е малка, не е нужно да избирате робот косачка, която ще работи дълго време, без да е нужно да го зареждате. От друга страна, честото използване на уреда също предполага да заложите на по-издръжлива батерия.
  • Наклон. Всеки робот косачка за трева пристига с определен наклон, който може да преодолее. От него зависи и колко добре ще се справя уредът при среща с препятствия и неравности по пътя. Изберете робот косачка с по-голям наклон, ако вашата тревна площ е полегата и има хълмисти зони.
  • Допълнителни екстри. При робот косачките от ново поколение има множество такива. Ние ви съветваме да търсите следните екстри, ако смятате да инвестирате в по-скъп и функционален модел: компактно съхранение, снабден със станция за зареждане, ниско тегло, мощен четков мотор и други.

Препоръки за топ роботи косачки на пазара

Ако продължавате да изпитвате затруднения в избора на перфектния робот косачка, имате две опция. Едната е да посетите на място магазин с такива уреди или да комуникирате онлайн със служителите на дигитален доставчик, за да ви насочат. Другата ви опция е да се спрете на някой от следващите модели на производителя Ambrogio (един от лидерите в бранша), защото в момента те са топ предложенията на пазара:

  1. Ambrogio 15 Dеluxe. Уредът е компактен, лек, бюджетен и пригоден за площ до 600 кв.м. Той може да издържи до 2 часа работа без нуждата от ново зареждане.
  2. Аmbrogio Twenty е серия от 3 модела (Делукс, Елит и Елит С+). Всеки един от тях е практичен и лек, подходящ за площи до 1300 кв.м., но най-вече високо технологичен със своите ултра модерни екстри и функции.
  3. Ambrogio Next line 4.0. Този модел също е високо технологичен, но е и съчленен, защото е съдздаден да копира перфектно терена, а освен това идва с цели 6 години гаранция.
  4. Ambrogio Twenty ZR притежава екстрата изкуствен интелект, тоест той може да се самообучава и да разпознава препятствия с радари. Той няма ограничителен кабел по периметъра, а се нуждае само от кабел за прибиране на станцията.

Посетете Roboexpert – един от водещите магазини за роботизирани уреди – за да разгледате още чудесни предложения за робот косачка.

рейтинг: 5 (1 глас)
, обновено на 12/02/2022
автор: Note.bg