Полезни съвети при избора на силоз

Съобщение за грешка

  • Deprecated function: Optional parameter $key declared before required parameter $is_multi is implicitly treated as a required parameter in require_once() (line 342 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/includes/module.inc).
  • Deprecated function: Optional parameter $route declared before required parameter $is_multi is implicitly treated as a required parameter in require_once() (line 342 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/includes/module.inc).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::current() should either be compatible with Iterator::current(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::next() should either be compatible with Iterator::next(): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::key() should either be compatible with Iterator::key(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::valid() should either be compatible with Iterator::valid(): bool, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
  • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::rewind() should either be compatible with Iterator::rewind(): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
Полезни съвети при избора на силоз

Да бъдем обективни - изборът на силоз, който да отговори на нуждите на вашия бизнес е голямо решение. Има много аспекти, които трябва да вземете предвид, за да бъдете сигурни, че вземате прaвилното решение, от което зависи безопасността на вашите колеги, както и успехът на вашия бизнес. С други думи, това не е избор, който може да направите за минути. От друга страна обаче, не бива да се обезкуражавате, защото подходящо решение винаги има. За да ви помогнем да го откриете, в тази статия обръщаме внимание на някои важни въпроси, на които да си отговорите, преди да се насочите към покупка.  

Какво ще съхранявате? 

Създайте списък със специфичните изисквания на вашето приложение, преди да ангажирате производител на силози. Задължително запознайте проектантите на компанията, с която ще работите, с  характеристиките на материала, който съхранявате, включително размера на частиците (като фин прах или гранули), абразивността и плътността. Помислете как възнамерявате да подавате и изхвърляте материал от силоза. Това ще ви помогне да определите най-рентабилния вариант. 

Колко време е необходимо за изграждането на силоза? 

Изграждането на силоза може и трябва да бъде лесен процес. Искате да избегнете промени в последната минута. Промените могат да се случат по редица причини и да струват скъпо. Общите промени включват внезапно изискване за добавяне на капацитет, което може да включва промяна на височина, промяна на диаметъра или дори допълнителни силози. Ако конструкцията на системата за манипулиране се промени, това може да повлияе на дизайна на силоза. 

Помислете внимателно за вашата времева линия и бюджет и очаквания на етапа на планиране. Не искате да бързате с нищо. Уверете се, че разполагате с достатъчно време, за да се адаптирате към условията. 

Къде ще се намира силозът? 

Не пропускайте внимателно да обмислите и местоположението, където ще бъде инсталиран силоза. Помислете за размера на зоната, където ще се намира той. Това ще ви помогне да определите типа на силоза и метода на изграждане.  

След това се запитайте как силозът ще стигне до там. Уверете се, че вашият доставчик е в състояние да транспортира и инсталира силоза в района. Задайте подробни въпроси относно логистиката на транспорта. Попитайте за специализирани ремаркета, които позволяват маневреност и могат да се спускат или повдигат във въздуха в зависимост от обстоятелствата на мястото. Традиционно  капацитетът на един силоз е над 30 m³, а диаметърът – над 3.5 m. Конструкцията, размерът и теглото се определят от структурните изисквания повече отколкото от изискванията за размер. 

Как ще се поддържа силозът? 

Нужно е и да помислите какво ще трябва да правите, за да поддържате висока производителност при минимални разходи през целия живот на силоза. Уверете се, че вашият силоз има лесен достъп до вътрешни компоненти за рутинна поддръжка. Необходима е периодична проверка, за  поправянето на боята и други дребни проблеми. Тъй като вашият силоз остарява, потърсете от вашия производител да предостави услуги за инспекция, за да се гарантира неговата безопасна и продължителна работа. В крайна сметка, след много години, тези проверки могат да ви помогнат да прецените дали да ремонтирате или подмените силоза си. 

Ако сте в търсене на доверен партньор с дългогодишен опит в изграждането на силози, доверете се на Inoxsys: https://inoxsys.eu/bg/produkti/sudove/silozi.html. Екипът на компанията ще ви помогне да проектирате и изградите силози, които напълно да посрещнат нуждите на вашия бизнес. Българската компания има повече от 25 години опит в производството на стоманено индустриално оборудване и богато портфолио. Повече информация за техните продукти и услуги -  научете онлайн.  

няма гласове
, обновено на 21/10/2021
автор: Note.bg